Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Finances
Embed this Article  
Richard Mills

Richard Mills x 74 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Most Recent Videos Most Recent Videos

Question: 1

Which of the following is not considered to be a security, as defined by the Uniform Securities?

Act (USA)?

A. a debenture

B. a certificate of deposit (CD)

C. a put option

D. an annuity contract wherein an insurance company promises to pay a fixed sum, either in a lump

amount or through periodic payments.

Answer: D

Explanation: The Uniform Securities Act excludes annuity contracts wherein an insurance company

promises either to pay a fixed sum, either in a lump amount or through periodic payments, from its

definition of a security. Debentures, CDs, and option contracts are all classified as securities unde

the USA.

Question: 2

A variable annuity is:

A. not a security and, therefore, does not have to be registered with the state.

B. not a security, but is still required to be registered with the state before it can be offered for sale.

C. a security and, therefore, has to be registered with the state before it can be offered for sale.

D. a security, but is exempt from state registration.

Answer: D

Explanation: A variable annuity is defined as a security, but is exempt from state registration in the

opinion

of the North American Securities Administrators Association (NASAA.) The Supreme Court of the U.S.

passed a ruling that deemed a variable annuity to be a security. The National Securities Market

Improvement Act of 1996 (NSMIA) established variable annuities to be federal covered securities,

however, since they are, for all intents and purposes, mutual funds. Federal covered securities are

exempt from state registration.

Question: 3

In its prospectus, the YourMoney Mutual Fund provides charts and tables of its average annual

eturn

over the past year, three years, five years, and ten years. The fund's return has indeed been

phenomenal

over this time period, beating the S&P 500 Index by at least 15%. The prospectus states that this is

ecause the fund invests in securities that are riskier and that, therefore, an investor can expect the

fund

to continue earning a return higher than the S&P 500 Index. Is YourMoney guilty of any security

violations?

A. Question: YourMoney properly revealed to prospective investors the fact that its higher than average

eturns

are the result of its investment in riskier securities.

B. Yes. There is no way the fund could have beaten the S&P 500 Index by at least 15% over the past

ten

years. The fund is obviously misstating its returns.

C. Yes. YourMoney is guilty of fraud in claiming that "an investor can expect the fund to continue

earning

a return higher than the S&P 500 Index." Past performance is no indication of future performance.

D. Question: Regulations require only that the mutual fund provide charts and tables of its average annual

eturns, with a statement comparing the fund performance with a relevant market index.YourMoney

has

done this and more.

Answer: C

Explanation: Yes. YourMoney is guilty of fraud in its claim that "an investor can expect the fund to

continue earning a return higher than the S&P 500 Index." Past performance is no indication of futu

performance, and this statement is clearly a misstatement of a material fact. In fact, because the

securities the fund invests in are riskier than average, the fund returns can be expected to fall harde

than

the S&P 500 Index in a market downturn.

Question: 4

You are an investment adviser to Mr. Crochety, an elderly man who lives solely on his social

security

income although he managed to accumulate an investment portfolio worth about $100,000 over the

years.

Mr. Crochety recently got his hands on a business publication and read about the tax-free interest

paid by

municipal bonds. He calls you and instructs you to sell his other investments and invest all his money

in a

municipal bond portfolio, so that "the government doesn't get any more of my hard-earned money."

You

tell Mr. Crochety that you don't believe this is a wise move because he's in such a low tax bracket

that

municipal bonds are not a good investment for him, but he is insistent. Based on these facts, you

should

A. ignore Mr. Crochety's instruction since it is not in his best interest.

B. require Mr. Crochety to sign an affidavit of liability waiver, indicating that you will not be held

esponsible for any adverse consequences of this decision.

C. have Mr. Crochety sign a statement of investment policy that indicates that this transaction is

eing executed on the client's instructions and that you have advised the client against it.

D. call Mr. Crochety's relatives and suggest they have him examined for mental instability.

Answer: C

Explanation: Given that you have advised Mr. Crochety that this is not a wise move and he still insists

on it,

you should protect yourself by getting it in writing. In no case, however, can you require a client to

sign an

affidavit of liability waver, nor can you refuse to follow his adamant instructions.

Question: 5

Harry Lange manages the investment portfolio for the Fidelity Magellan Mutual Fund. Mr.

Lange is a(n)

A. broker-dealer.

B. agent.

C. investment adviser.

D. investment company.

Answer: C

Explanation: If Harry Lange is managing the investment portfolio of Fidelity Magellan Mutual Fund, he

is

an investment adviser. He is making the investment decisions and receives a percentage of the assets

under management as his compensation. He is not selling the mutual fund or the fund's investors

anything, which is the job of a broker-dealer or an agent. Fidelity Magellan is the investment

company.

Question: 6

Mr. Bigwig, CEO of HiGrowth Corporation, meets with the president of BigFee Investment

Bankers and

arranges for BigFee to underwrite an Initial Public Offering (IPO) for the firm. When the IPO comes to

market, GetErDone Broker-Dealers is part of the selling group, which handles the sale of the stock to

the

public. In this scenario, which party is the issuer?

A. HiGrowth Corporation

B. Mr. Bigwig

C. BigFee Investment Bankers

D. GetErDone Broker-Dealers

Answer: A

Explanation: HiGrowth Corporation is the issuer in this instance. Its stock will be sold, and HiGrowth

will

eceive the proceeds from the sale-less BigFee's underwriting spread. Mr. Bigwig is merely

HiGrowth's

epresentative in this instance.

Question: 7

Joe Treader is the owner of a small, state-registered investment advisory firm that is on the

verge of

ecoming insolvent. One of his clients who has become like a mother to him is aware of his financial

difficulties and has offered to sell off some of the assets that he manages for her and loan him the

money

to get him through this period of economic

uncertainty until he is able to get on his feet again. Can Joe take her up on her offer?

A. Yes. Based on the facts presented, it is an unsolicited offer and, as such, Joe can (and should)

accept

it.

B. Yes, but only if Joe draws up a formal loan agreement with a fair interest rate, based on the going

market rates, stated in the agreement as well as a firm date for principal repayment.

C. Question: As the client's investment adviser, he has a fiduciary relationship with the client. Entering a

loan

agreement with this client could lead to conflicts of interest.

D. Both A and B are true.

Answer: C

Explanation: No, Joe cannot take his client's offer of a loan because it could lead to a conflict of

interest--if

not today, perhaps in the future--and as a fiduciary Joe will be expected to put this client's welfare

ahead

of his own. If it takes him a lot longer than expected to get on his feet again, he may be tempted to

act in

his own best interest.

Question: 8

Shady Corporation's executives are concerned over the firm's steadily declining stock price and

decide to

do something about it. They each decide to make significantly large purchases of their firm's stock in

order to stabilize and hopefully even to drive up its price, reasoning that they can sell the stock fo

the

higher price down the road and profit from the transaction. You are a broker-dealer for the firm's

executives. Are Shady's executives planning to do anything illegal?

A. Question: It's a win-win. They are using their own money to buy stock of their firm, and this can help

drive the

stock price up and put profits in their pockets.

B. Yes. To purchase shares of their own company is considered to be illegal insider trading.

C. Question: As long as they follow the rules and report their purchases to the SEC, it is not illegal for them

to

purchase shares of their firm's stock.

D. Yes. Although it is not illegal for them to purchase shares of their firm's stock, they cannot do so in

order to try to manipulate the price of the stock.

Answer: D

Explanation: Yes. Although it is not illegal for Shady's executives to purchase shares of their firm's

stock,

in this case they are planning to do something illegal in deciding to make significantly large purchases

of

their firm's stock in order to manipulate the price. This is an example of price pegging.

Question: 9

Which of the following would a firm not be expected to provide to the Administrator when

egistering an

issue of securities with the state?

A. all sales and advertising materials that will be used in conjunction with the offering.

B. the agreement between the issuing firm and the underwriters

C. the agreement among the underwriters themselves

D. The firm will be expected to provide all of the above to the Administrator when registering an

issue of

securities with the state.

Answer: D

Explanation: The firm will be expected to provide all of the above-sales and advertising materials to

used in the offering, the agreement between the issuing firm and its underwriters, and the

agreement

among the underwriters themselves.

Question: 10

Under the 2002 Uniform Securities Act, registration by coordination allows:

A. federal covered securities to be registered simultaneously with the SEC and with the states in

which

the securities will be offered for sale.

B. securities that do not fall within the category of federal covered securities to be registered

simultaneously with the SEC and with the states in which the securities will be offered for sale.

C. both state-registered and out-of-state investment bankers to participate in the underwriting and

egistration of a new security issue.

D. issuers of federal covered securities to submit only a notice filing with the Administrator of states

in

which the securities will be offered for sale.

Answer: B

Explanation: Under the 2002 Uniform Securities Act, registration by coordination allows securities

that are

not federal covered securities to be registered simultaneously with the SEC and with the states in

which

the securities will be offered for sale. Federal covered securities are exempt from state registration

and

are required to submit only a notice filing with the Administrator of the state. This is not the same as

egistration by coordination.

Rate this article:
Test Information: Total Questions 255 Test Number: SERIES_63 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: Uniform Securities Agent State Law Examination Official Site: http://www.examcertify.co.uk For More Details: http://www.examcertify.co.uk/Series_63.html Get20% Immediate Discount on Full Training Material Discount Coupon Code: “79741B6012”
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

High Risk: Bipolar 1 Disorder

An Article by Cat Davis in

6 days ago

My schoolís counseling service is pushed to the back and most depressing corner of the student health center. I find myself there, quite unamused by the set up. I decide that after this first, mandatory meeting, I will never come back. Therapy is overrated; even if I am labeled completely screwed up today, I figure I will talk to the doc, get some happy pills, and go on my merry way...

Super Fake IDs From the Reliable Company

An Article by Braylon White in

6 days ago

If you are looking for a perfect fake id that cannot be detected by any expert, then you are in the right place. Fake Your Drank offers best fake id that scans with 100% guarantee. Passing black light and the bend tests these ids will give you incredible results. This company has become very popular nowadays as people rely on it and all of them are sure that they can get exactly what they want...

Trade-In Tricks: 3 Tips to Obtain the Best Value For Your Old Car

An Article by Alan Hendricks in

6 days ago

When the used car in your garage starts giving you signs of old age, you know it is time to make a decision. You have got a few options. Two of them include selling it privately or advertising it under automobile classifieds; both options inviting buyers that would haggle over a lower price. Another alternative is to trade-in your old car while significantly reducing the purchase price of a new one...

Find Local Plumbers & Gas Fitters in Newcastle Region, NSW

An Article by Leigh Booker in

6 days ago

Plumbing is a specialist trade within the building, and construction industry that requires expertise, workmanship by plumbers and gas fitters. The distribution of hot & cold water, and gas throughout buildings, whether they are domestic or commercial, is an essential service that involves the fitting of pipes, valves, taps, temperature control systems, and liquid waste disposal systems...

Gift the Bridesmaids With DC Limo or Car Service

An Article by Saied Luliah in

6 days ago

Weddings are remarkable times for couples, but they also are important marking places for friendships. As life continues, relationships change, so those that have withstood the test of time are significant. Treat the women whom you have chosen to fly in for your nuptials well by booking DC Limo Car Service to transport them with comfort, ease, and efficiency...

Festival Season

An Article by Luxmix UK in

6 days ago

May is finally here and London is gradually stepping into the summer. It means that Festival Season is here as well, along with chilling walks in the spring parks full of blooming flowers. May is the perfect time to spend all your weekends out, enjoy the sunshine and warm breeze. During those days you obviously want to feel comfy and relaxed to enjoy the freedom of movement, but also take lots of chic pictures for your Instagram, right...

What Are the Key Practices in Software Testing?

An Article by Ronald ReedR in

6 days ago

Guidelines on the different aspects that make a successful software testing strategy. A comprehensive and effective software test strategy consists of automated, manual, and exploratory tests. These tests lead to reduced risks and therefore, quicker iterations to release. Strong software testing strategies regard testing as a combined effort of the developers, the testing team and the customer...

Efficiency is Essential For Maximized Honeymoon With Denver Car Services

An Article by Lucille W. Hill in

6 days ago

As you make your honeymoon arrangements, donít forget to set your plans for roadway travel. The choice made must be efficient, comfy, and dependable. Booking from Denver Car Services must be efficient and professionally provided. Maximized TimeHoneymoon travelers should be particularly concerned about use of time...

Why is Home Dental Care So Important?

An Article by Mohammed Calcuttawala in

6 days ago

Your teeth are essential. Besides helping you crush and digest what you eat, teeth also help you talk and assist you in articulating sounds. Teeth are additionally subject to plaque. Plaque is a sticky deposit that continually develops on your teeth. Bacteria thrive in plaque. When you consume sugary and starchy foods, the bacteria generate acids, which then attack teeth and wear down enamel...

10 Things to Consider When Choosing a Managed Print Services Provider

An Article by AAA Printer in

6 days ago

When it comes to jumping into the market for a Managed Print Services (MPS) company in Memphis, it can be quickly overwhelming when trying to figure out what is important to look for in a provider. You want to make the right decisions for your business, which is understandable. Here are a few things to take into consideration when trying to select the right MPS Company to be your partner:1...

Submitted By A Premium Member The Hazards of Hazing

An Article by Pamela Sherrod in Society

1 week ago

Tears rolled down my cheeks when I read about the death of Penn State student, Timothy Piazza. This happened every time there was news about a fraternity or sorority hazing incident that had ended in tragedy. I knew that many people wondered how these horrific Ďaccidentsí happened, and why college students would put themselves at risk for physical injuries, emotional abuses, and very dangerous situations...

Flower Girls and Ring Bearers: Making Way for the Bride

An Article by Maria Jose Reynolds in Marriage

1 week ago

Memories of your wedding day start in the beautiful moments when the bride is walking down the aisle and the smiles, charm, and sometimes funny moments provided by the little flower girls and ring bearers leading the way will only add to the joy of your wedding. Traditionally the flower girl will lead while accompanied by the ring-bearer boy...

Getting the Best From Your Sanders

An Article by Red Writer in Home Management

1 week ago

There are many different sanders on the market today. They all have different designs and features and perform different task which makes it difficult for an inexperienced person to choose which one is best for them to use. Hopefully this article will supply you with the info you need in order to make the proper choice for the job at hand...

Are You Suffering From a Medical Illness or Spiritual Attack?

An Article by Det Dave Love in Self Help

1 week ago

Astral parasites and predatory spirits attack, harass, and possess individuals who are weak or vulnerable. This especially true with people who are suffering from low self-esteem, trauma, addiction, medical illness, or difficult relationships. We see this in nature when wild animals, like lions, prefer to prey on young or sick animals, as opposed to healthy adults...

Can Victims Claim Compensation?

An Article by Hassan Mohsen Elhais in Legal

1 week ago

Many people often feel offended when they are charged with a Criminal case, such as for financial crimes, physical violence, cyber crimes and so on. Some individuals think that they will receive compensation if they file a criminal case against the accused. However, that is not the case. In criminal cases the accused, if the guilt is proven, receives punishment accordingly...

MLA Style Citation:
Mills, Richard "SERIES_63 Preparation Material." SERIES_63 Preparation Material. 06 Jan. 2017 Isnare.com. 23 May. 2017 <https://www.isnare.com/?aid=1962555&ca=Finances>.
APA Style Citation:
Mills, Richard (2017, January 06). SERIES_63 Preparation Material. Retrieved May 23, 2017, from https://www.isnare.com/?aid=1962555&ca=Finances
Chicago Style Citation:
Mills, Richard "SERIES_63 Preparation Material." SERIES_63 Preparation Material Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1962555&ca=Finances
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1962555&ca=Finances">SERIES_63 Preparation Material</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>