Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Finances
Embed this Article  
Michael Pappas

Michael Pappas x 60 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Most Recent Videos Most Recent Videos

Question: 1

Which of the following is not considered to be a security, as defined by the Uniform Securities?

Act (USA)?

A. a debenture

B. a certificate of deposit (CD)

C. a put option

D. an annuity contract wherein an insurance company promises to pay a fixed sum, either in a lump

amount or through periodic payments.

Answer: D

Explanation: The Uniform Securities Act excludes annuity contracts wherein an insurance company

promises either to pay a fixed sum, either in a lump amount or through periodic payments, from its

definition of a security. Debentures, CDs, and option contracts are all classified as securities unde

the USA.

Question: 2

A variable annuity is:

A. not a security and, therefore, does not have to be registered with the state.

B. not a security, but is still required to be registered with the state before it can be offered for sale.

C. a security and, therefore, has to be registered with the state before it can be offered for sale.

D. a security, but is exempt from state registration.

Answer: D

Explanation: A variable annuity is defined as a security, but is exempt from state registration in the

opinion

of the North American Securities Administrators Association (NASAA.) The Supreme Court of the U.S.

passed a ruling that deemed a variable annuity to be a security. The National Securities Market

Improvement Act of 1996 (NSMIA) established variable annuities to be federal covered securities,

however, since they are, for all intents and purposes, mutual funds. Federal covered securities are

exempt from state registration.

Question: 3

In its prospectus, the YourMoney Mutual Fund provides charts and tables of its average annual

eturn

over the past year, three years, five years, and ten years. The fund's return has indeed been

phenomenal

over this time period, beating the S&P 500 Index by at least 15%. The prospectus states that this is

ecause the fund invests in securities that are riskier and that, therefore, an investor can expect the

fund

to continue earning a return higher than the S&P 500 Index. Is YourMoney guilty of any security

violations?

A. Question: YourMoney properly revealed to prospective investors the fact that its higher than average

eturns

are the result of its investment in riskier securities.

B. Yes. There is no way the fund could have beaten the S&P 500 Index by at least 15% over the past

ten

years. The fund is obviously misstating its returns.

C. Yes. YourMoney is guilty of fraud in claiming that "an investor can expect the fund to continue

earning

a return higher than the S&P 500 Index." Past performance is no indication of future performance.

D. Question: Regulations require only that the mutual fund provide charts and tables of its average annual

eturns, with a statement comparing the fund performance with a relevant market index.YourMoney

has

done this and more.

Answer: C

Explanation: Yes. YourMoney is guilty of fraud in its claim that "an investor can expect the fund to

continue earning a return higher than the S&P 500 Index." Past performance is no indication of futu

performance, and this statement is clearly a misstatement of a material fact. In fact, because the

securities the fund invests in are riskier than average, the fund returns can be expected to fall harde

than

the S&P 500 Index in a market downturn.

Question: 4

You are an investment adviser to Mr. Crochety, an elderly man who lives solely on his social

security

income although he managed to accumulate an investment portfolio worth about $100,000 over the

years.

Mr. Crochety recently got his hands on a business publication and read about the tax-free interest

paid by

municipal bonds. He calls you and instructs you to sell his other investments and invest all his money

in a

municipal bond portfolio, so that "the government doesn't get any more of my hard-earned money."

You

tell Mr. Crochety that you don't believe this is a wise move because he's in such a low tax bracket

that

municipal bonds are not a good investment for him, but he is insistent. Based on these facts, you

should

A. ignore Mr. Crochety's instruction since it is not in his best interest.

B. require Mr. Crochety to sign an affidavit of liability waiver, indicating that you will not be held

esponsible for any adverse consequences of this decision.

C. have Mr. Crochety sign a statement of investment policy that indicates that this transaction is

eing executed on the client's instructions and that you have advised the client against it.

D. call Mr. Crochety's relatives and suggest they have him examined for mental instability.

Answer: C

Explanation: Given that you have advised Mr. Crochety that this is not a wise move and he still insists

on it,

you should protect yourself by getting it in writing. In no case, however, can you require a client to

sign an

affidavit of liability waver, nor can you refuse to follow his adamant instructions.

Question: 5

Harry Lange manages the investment portfolio for the Fidelity Magellan Mutual Fund. Mr.

Lange is a(n)

A. broker-dealer.

B. agent.

C. investment adviser.

D. investment company.

Answer: C

Explanation: If Harry Lange is managing the investment portfolio of Fidelity Magellan Mutual Fund, he

is

an investment adviser. He is making the investment decisions and receives a percentage of the assets

under management as his compensation. He is not selling the mutual fund or the fund's investors

anything, which is the job of a broker-dealer or an agent. Fidelity Magellan is the investment

company.

Question: 6

Mr. Bigwig, CEO of HiGrowth Corporation, meets with the president of BigFee Investment

Bankers and

arranges for BigFee to underwrite an Initial Public Offering (IPO) for the firm. When the IPO comes to

market, GetErDone Broker-Dealers is part of the selling group, which handles the sale of the stock to

the

public. In this scenario, which party is the issuer?

A. HiGrowth Corporation

B. Mr. Bigwig

C. BigFee Investment Bankers

D. GetErDone Broker-Dealers

Answer: A

Explanation: HiGrowth Corporation is the issuer in this instance. Its stock will be sold, and HiGrowth

will

eceive the proceeds from the sale-less BigFee's underwriting spread. Mr. Bigwig is merely

HiGrowth's

epresentative in this instance.

Question: 7

Joe Treader is the owner of a small, state-registered investment advisory firm that is on the

verge of

ecoming insolvent. One of his clients who has become like a mother to him is aware of his financial

difficulties and has offered to sell off some of the assets that he manages for her and loan him the

money

to get him through this period of economic

uncertainty until he is able to get on his feet again. Can Joe take her up on her offer?

A. Yes. Based on the facts presented, it is an unsolicited offer and, as such, Joe can (and should)

accept

it.

B. Yes, but only if Joe draws up a formal loan agreement with a fair interest rate, based on the going

market rates, stated in the agreement as well as a firm date for principal repayment.

C. Question: As the client's investment adviser, he has a fiduciary relationship with the client. Entering a

loan

agreement with this client could lead to conflicts of interest.

D. Both A and B are true.

Answer: C

Explanation: No, Joe cannot take his client's offer of a loan because it could lead to a conflict of

interest--if

not today, perhaps in the future--and as a fiduciary Joe will be expected to put this client's welfare

ahead

of his own. If it takes him a lot longer than expected to get on his feet again, he may be tempted to

act in

his own best interest.

Question: 8

Shady Corporation's executives are concerned over the firm's steadily declining stock price and

decide to

do something about it. They each decide to make significantly large purchases of their firm's stock in

order to stabilize and hopefully even to drive up its price, reasoning that they can sell the stock fo

the

higher price down the road and profit from the transaction. You are a broker-dealer for the firm's

executives. Are Shady's executives planning to do anything illegal?

A. Question: It's a win-win. They are using their own money to buy stock of their firm, and this can help

drive the

stock price up and put profits in their pockets.

B. Yes. To purchase shares of their own company is considered to be illegal insider trading.

C. Question: As long as they follow the rules and report their purchases to the SEC, it is not illegal for them

to

purchase shares of their firm's stock.

D. Yes. Although it is not illegal for them to purchase shares of their firm's stock, they cannot do so in

order to try to manipulate the price of the stock.

Answer: D

Explanation: Yes. Although it is not illegal for Shady's executives to purchase shares of their firm's

stock,

in this case they are planning to do something illegal in deciding to make significantly large purchases

of

their firm's stock in order to manipulate the price. This is an example of price pegging.

Rate this article:
Test Information: Total Questions 255 Test Number SERIES_63 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: Uniform Securities Agent State Law Examination Official Site: https://www. http://certswarrior.com/ For More Details: https://www.certswarrior.com/exam/Series_63/ Get20% Immediate Discount on Full Training Material Discount Coupon Code:“CertsWarrior20off”
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

Best Office Fit Outs Contractor in Dubai

An Article by Carl Thomson in Business

6 hours ago

A lot of businesses just starting out or even experienced managers will just get an initial estimate from their general contractor, and worry about the cost of a Fit-out as the job goes. Fitting out best office Fit-out can be a challenging task. It requires selecting design, Fit out contractor in Dubai, time, and budget...

Lemonoids - An Award Winning Digital Marketing Academy, Where CAREER is Define, More Than a JOB!

An Article by Irfan Shaik in Marketing

16 hours ago

Marketing is the platform where product can be promoted. The promotion and distribution of a product or service. It also includes market survey to analysis customer needs and requirements. The marketing can be increase the value of the product and it can become brand. Digital marketing now becomes daily activities in the business...

Opting For Natural Stones in Constructing Buildings & Fireplaces

An Article by Cory Frank in Wellness, Fitness and Diet

1 day ago

Many years before, builders traditionally used and relied mostly on synthetic stones when constructing homes and other buildings. However, nowadays, the use of natural stone has become more widespread. This is because natural stones like marble, granite, limestone, sandstone, travertine, slate and onyx offer a wide range of benefits...

Rancho Cucamonga Remodeling

An Article by Akhil Sarikonda in Business

2 days ago

Rebuilding more often than not includes removing old dividers, windows, cupboards, or different bits of your home that once appeared to be perpetual. Be that as it may, this grimy, uproarious, and troublesome process doesn't really mean you'll be detaching your hair, as well. With cautious arranging, it is conceivable to survive real remodels...

SAGE 300 ERP 2017 - Accounting Software – Rockford, UAE

An Article by Murtuza Hussain in Computers and Technology

2 days ago

Sage 300 ERP (Formerly Accpac) Best ERP software for Manufacturing, Contracting, Distribution and Retail. ERP Software with all the Industry Specific features and provides complete control on Workflow through your organization. Sage 300 ERP Accounting software help you improve partnership and speed up information exchange for a 360-degree view of your business...

Rancho Cucamonga Tree Trimming

An Article by Akhil Sarikonda in Gardening

2 days ago

Tree trimming and tree pruning administrations are the foundation to any fruitful tree mind program. It is basic to managing your tree's wellbeing, invigorating development and holding its normal appearance, yet in the event that you attempt to trim your trees yourself, you could wind up trimming mistakenly, bringing about genuine harm to your cherished resource...

Windows 10 70-734 Exam Study Guide

An Article by Kruis Barry in Education

2 days ago

To pass Microsoft certification 70-734 exam requires lot of Windows 10 70-734 Exam study guidetools for much practice. Collection of relevant Windows 10 70-734 Exam study guide according to curriculum set by the Microsoft is not easy task to accomplish. Passcert have experts who are experienced IT professionals and after years long hard work; we have compiled most effective Microsoft 70-734 Study Materials and most advanced Microsoft 70-734 exam Training Tools with Microsoft 70-734 Sample Questions and Answers...

Veritas Certified Specialist (VCS) VCS-275 Study Materials

An Article by Kruis Barry in Education

2 days ago

Our Veritas Certified Specialist (VCS) VCS-275 study materials offer you the best possible material which is also updated regularly to take your ST0-174 Exam. The Veritas Certified Specialist (VCS) VCS-275 study materials are planned and researched by IT professionals who are very much involved in the IT industry...

How Dental Hygiene Makes You Healthier

An Article by Myfamily Dentalcare in Wellness, Fitness and Diet

2 days ago

Many people think of the mouth as a completely separate area of the body. However, the teeth and health of the mouth influence so manydifferent aspects of health, that it is impossible to separate it from the rest of your body. Making the mouth an important focus of overallhealth practices will have a positive impact on your overall wellbeing...

Book Last Minute Flights to USA With LookMyTicket

An Article by Lookmy Ticket in Travel

2 days ago

We live a busy life. With so many meetings and work commitments consuming most of our time, we sometime procrastinate the most critical work which is booking flights for our travel, be it domestic or international. What’s most annoying is that we do not get the best booking deals when we make the booking at the last moment and travel companies charge a preposterous amount for the flight tickets that would otherwise have been way more affordable...

Modeling and Data Management C-TBW55-73 Practice Test

An Article by Ricky Cobb in Education

2 days ago

SAP BusinessObjects Business Intelligence (BI) platform gives adaptable frameworks administration to undertake BI standard that permits directors to unquestionably convey and institutionalize their BI usage on a demonstrated, versatile, and resourceful administration situated design. SAP Certified Application Associate – Modeling and Data Management with SAP BW 7...

Visiting Turkey ? Perfect Travel Guide Here

An Article by Harriet Lucia in Travel

2 days ago

Turkey is a treasure trove of elegant backdrops, breathtaking beaches, history, and hospitality. In fact, Turkey is the meeting point to many of the world's ancient civilizations and cultures. Turkey is a fusion of both Middle Eastern and European characteristics. Famous for its historical heritage and scenic beauties, it is the one and only country in the entire world that sprawls across two continents – Asia and Europe...

VCS-274 Test Certification

An Article by Henry Kay in Computers and Technology

2 days ago

Question: 1An administrator needs to prevent users on all client systems from performing user-directed restores while ensuring they are able to view the contents of all previous backup images. What should the administrator configure to accomplish this goal. A. enable the Master Server Host Property - Browse timeframe for restoresB...

Enterprise Asset Management C_TPLM30_66 Exam Material

An Article by Ricky Cobb in Home Management

2 days ago

The certification exam SAP Certified Application Associate - Enterprise Asset Management (Maintenance & Repair) with SAP ERP C_TPLM30_66 checks the essential information in the zone of the SAP Enterprise Asset Management. This declaration demonstrates that the competitor has an essential general comprehension inside this specialist profile of the SAP EAM arrangements, and can execute this learning for all intents and purposes in activities under direction of an accomplished advisor...

Process Integration With SAP NetWeaver C_TBIT44_73 Practice Exam

An Article by Ricky Cobb in Education

3 days ago

In the midst of all business works out, associations are producing gigantic measures of data. In each part of the association, workers use this data as an explanation behind basic leadership path. SAP NetWeaver BW grants you to accumulate and configure a considerable measure of business data in an Undertaking Information Stockroom...

MLA Style Citation:
Pappas, Michael "SERIES_63 Practice Questions." SERIES_63 Practice Questions. 06 Jan. 2017 Isnare.com. 27 Feb. 2017 <https://www.isnare.com/?aid=1962568&ca=Finances>.
APA Style Citation:
Pappas, Michael (2017, January 06). SERIES_63 Practice Questions. Retrieved February 27, 2017, from https://www.isnare.com/?aid=1962568&ca=Finances
Chicago Style Citation:
Pappas, Michael "SERIES_63 Practice Questions." SERIES_63 Practice Questions Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1962568&ca=Finances
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1962568&ca=Finances">SERIES_63 Practice Questions</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>