Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Travel
Embed this Article  
Richard Mills

Richard Mills x 74 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Most Recent Videos Most Recent Videos

Question: 1

Moe is a registered investment adviser doing business under the name of MoeMoney

Investment

Advisers, LLC. Larry, Curly, and Mary all hold positions with the firm. Larry is on the board of

directors;

Mary is a sales representative for the firm; and Curly is an administrative assistant, who performs

clerical

duties. Given that Moe is already a registered investment adviser, which of the other three are

automatically registered as investment adviser representatives?

A. Larry only

B. Larry and Mary only

C. Larry, Mary and Curly

D. Mary and Curly only

Answer: A

Explanation: As a director of the firm, Larry would automatically be registered as an investment

advise

epresentative of MoeMoney Investment Advisers. Although directors and officers of the firm are

automatically registered as investment adviser representatives, Mary, as a sales representative,

would

have to apply for her own registration. Curly does not need to be registered since he performs only

clerical

duties.

Question: 2

Assuming there is not a stop order or a proceeding pending, under the registration by

coordination

process a security's registration with the state becomes effective:

A. only when it is approved by the state Administrator, regardless of whether it has been approved by

the

SEC.

B. immediately after approval by the SEC as long as the registration statement has been on file for at

least

2 0 days or the Uniform Securities Act has provided an exemption to this waiting period.

C. immediately subsequent to approval by the SEC, regardless of how long the registration statement

has

een on file.

D. only when it is approved by the state Administrator, who will review the registration

documentation

upon notification that SEC approval has been granted.

Answer: B

Explanation: Under the registration by coordination process, the security's registration with the state

ecomes effective immediately after approval by the SEC as long as the registration has been on file

fo

at least 20 days or the Uniform Securities Act has provided an exemption to this waiting period. This

assumes, of course, that there is not a stop order or a proceeding pending.

Question: 3

Sam Shade had his agent's license revoked by the state of Washington for repeatedly making

misleading

claims about various investment to investors. He had had it with all the rain anyway and decided to

move

to the sunshine state of Florid

a. His brother-in-law was a computer whiz who made money on the

side

(more than his day job provided, in fact) by supplying illegal immigrants with official-looking

documentation, including social security numbers. Sam Shade became Ian Creed in a few clicks of the

mouse. As Ian Creed, Sam was hired by Sunny Investment Advisers, an investment adviser firm

located

in the Florida Keys, in a clerical role. As such, Sam/Ian had access to the confidential information of

the

firm's clients, which he and his brother-in-law utilized for the purpose of identity theft. Under the

Uniform

Securities Act guidelines, when Sam and his brother-in-law are caught in their illegal activities,

A. Sunny Investment Advisers will not be held liable if it can prove that there was no way it could

have o

should have known of the revocation of Sam Shade's (aka Ian Creed) license.

B. Sunny Investment Advisers will be subject to criminal prosecution for employing an individual

whose

license had been revoked by the Administrator of another state since it obviously did not use due

diligence in hiring Ian Creed, aka Sam Shade.

C. Sunny Investment Advisers will be subject to civil penalties for employing an individual whose

license

had been revoked by the Administrator of another state.

D. Sunny Investment Advisers will be subject to both criminal prosecution and civil penalties fo

employing an individual whose license had been revoked by the Administrator of another state since

it

obviously did not use due diligence in hiring Ian Creed, aka Sam Shade.

Answer: A

Explanation: When Sam and his brother-in-law are caught, Sunny Investment Advisers will not be

held

liable if it can prove that there was no way it could have or should have known of Sam Shade/Ian

Creed's

license revocation. The drafters of the Uniform Securities Act were cognizant of the fact that

employees

can be remarkably deceptive when applying for a position, and because of this the Act indicates that

the

investment adviser must either "have known or should have known" of the Administrator's adverse

decision against the employee in order to itself be deemed liable.

Question: 4

Trevor is currently a registered agent in the state of Connecticut where he has been employed

y Connect

& Company, a broker-dealer that is registered in Connecticut and has subsidiary operations in

Massachusetts, New Jersey, and New York. Trevor has moved to Massachusetts and is now

associated

with one of Connect's subsidiaries, a broker-dealer registered in the state. Trevor has applied to the

Administrator of Massachusetts for registration as an agent. Can Trevor execute purchases and sales

fo

clients while his registration is still pending?

A. Question: Until he is informed by the Administrator of Massachusetts that his application has been

accepted,

Trevor may not effect any securities transactions in Massachusetts.

B. Yes. Because Trevor is a registered agent in another state and is affiliated with a broker-dealer that

is

egistered in the state of Massachusetts, he is not restricted from executing trades.

C. Yes. Trevor can execute trades for new clients he solicits, but only for sixty days while his

egistration

is pending.

D. It depends. Trevor can execute some purchases and sales, but only for clients that he already had

who

may have recently relocated to Massachusetts and only for sixty days while his registration is

pending.

Answer: D

Explanation: It depends. Because he is a registered agent in another state and the broker-dealer he is

now affiliated with is registered in the state of Massachusetts, Trevor can execute purchases and

sales,

ut only for existing clients while his registration with the Massachusetts Administrator is still

pending and

only for sixty days. This assumes, of course, Trevor has no violations that would restrict him from

egistering in Massachusetts.

Question: 5

The 1988 Insider and Securities Enforcement Act indicates that a person convicted of inside

trading can

e subject to which of the following penalties?

A. up to 10 years in prison and a fine of $1 million or up to 3 times the amount of profits gained, o

B. up to 3 years in prison, a $5,000 fine, or both

C. up to 5 years in prison and a fine of $1,500,000 or both

D. up to 7 years in prison and a fine equal to 200% of the amount of profits gained or losses avoided

Answer: A

Explanation: The 1988 Insider Trading and Securities Enforcement Act increased the penalties for a

person convicted of insider trading to up to 10 years in prison and a fine of $1 million or up to 3 times

the

amount of profits gained, or losses avoided.

Question: 6

Assuming the security is not registered under the Uniform Securities Act, which of the following

would not

e exempt from state registration?

A. a variable annuity contract offered by an insurance company with offices in the state

B. a stock that is listed on the American Stock Exchange

C. a stock that is listed on the OTC Bulletin Board

D. a put option on a stock that sells in the over-the-counter market

Answer: C

Explanation: A stock that is listed on the OTC Bulletin Board would not be exempt from state

egistration

unless it already happens to be registered under the Uniform Securities Act. Variable annuities and

stocks

listed on the American Stock Exchange are classified as federal covered securities by the NSMIA of

1996

and are exempt from state registration. An amendment to the Securities and Exchange Act of 1934

exempts option contracts from state registration.

Question: 7

When selling shares in a closed-end investment company, an agent must inform the client of

any

I. commissions

II. underwriting fees

III. miscellaneous offering expenses

A. I, II and III

B. I only

C. I and II only

D. I and III only

Answer: A

Explanation: When selling shares in a closed-end investment company, an agent must inform the

client of

any commissions, underwriting fees, or miscellaneous other offering expenses involved.

Question: 8

A limited power-of-attorney gives the designated person the right to

I. order the sale of an asset owned by the account holder and have a check written to the account

holde

for the amount of the proceeds.

II. obtain account statements, including tax statements, on behalf of the account holder.

III. order the purchase of an asset for the account holder's account.

A. I, II, and III

B. I and II only

C. II and III only

D. I and III only

Answer: C

Explanation: Only Selections II and III are true. A limited power-of-attorney gives the designated

person

the right to obtain account statements, including tax statements, on behalf of the account holder and

to

order the purchase of an asset for the account holder's account. Only a full (or unlimited)

power-of-attorney allows the designated person to withdraw any proceeds from the account.

Question: 9

Which of the following would be an unsuitable recommendation for your 68-year-old client?

A. a Treasury Inflation Protected Security (TIPS)

B. a deferred annuity

C. an S&P 500 Index mutual fund

D. a high quality corporate bond fund

Answer: B

Explanation: A deferred annuity would be an unsuitable recommendation for your 68-year-old client.

These annuities charge significant penalties for early withdrawals-and "early" can mean before 10

years,

or even longer. A 68-year-old client may have the need to withdraw his money early to make medical

payments.

Question: 10

An investment adviser or its representative may

A. only exercise any discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account

afte

eceiving written authority prior to the execution of the transactions.

B. exercise discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account as long as it

eceives written discretionary authority over the account within 10 business days of the first

discretionary

transaction placed, assuming oral authority has already been given.

C. exercise discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account as long as

D. exercise discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account only afte

Answer: B

Explanation: An investment adviser or its representative may exercise discretionary power in the

purchase or sale of securities for a client's account as long as it receives written discretionary

authority

over the account within 10 business days of the first transaction placed, assuming oral authority has

already been given.

Question: 11

A broker-dealer of commodity futures contracts has been profiting by trading for its own

account eithe

efore or after executing a client's trade on the same commodity, depending on which will be most

advantageous. Under the Uniform Securities Act, the broker-dealer is guilty of

A. fraud.

B. churning.

C. unauthorized transactions.

D. nothing. The Uniform Securities Act (USA) deals only with securities, and a commodity futures

contract

is not a security.

Answer: D

Explanation: A broker-dealer of commodity futures contracts is guilty of nothing under the Uniform

Securities Act since a commodity futures contract is not a security as defined by the USA. The

oker-dealer may, however, find himself in trouble with the Commodity Futures Trading

Commission,

which is the regulatory agency of the futures market.

Question: 12

You have recently discovered that a security you purchased has not been registered with the

state, nor is

it exempt from registration. You can file a civil claim against the seller as long as you do so within

A. five years.

B. three years from discovery or five years from the event, whichever comes first.

C. two years from discovery or three years from the event, whichever comes first.

D. one year from discovery.

Answer: C

Explanation: If you discover that a security you purchased has not been registered with the state and

was

sold unlawfully, you can file a civil claim against the seller as long as you do so within two years from

discovery or three years from the event, whichever comes first, under the guidelines of the Uniform

Securities Act. Therefore, if you know about an unlawful sale for more than two years or if the sale

took

place more than three years ago, you cannot sue. The statute of limitations has expired.

Rate this article:
Test Information: Total Questions: 250 Test Number: SERIES63 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: Uniform Securities Agent State Law Examination Official Site: http://www.examcertify.co.uk For More Details: http://www.examcertify.co.uk/Series63.html Get20% Immediate Discount on Full Training Material Discount Coupon Code: “79741B6012”
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

HOW to CHOOSE the RIGHT FUNCTION HALL DEPENDING on YOUR EVENT

An Article by 1899latitude Team in Marriage

3 hours ago

Every day brings with it happiness and joy. And this joy gives us reason to celebrate. Celebrations happen all the time, big and small. Celebrations can be because of small reasons, like doing well on a test or a big reason, like getting married. Whatever be the reason, celebrations are caused because of and cause happiness...

ASIS Boats Returns to IDEX 2017

An Article by Minnie Magtibay in Recreation

5 hours ago

Abu Dhabi, UAE : One of the market leading manufacturers of rigid inflatable marine craft for naval, army and defence forces around the world, ASIS Boats has confirmed its participation at IDEX, the only international defense exhibition and conference in the MENA region demonstrating the latest technology across land, sea and air sectors of defense...

Auto Repair Shop Bluffton to Maintain ThePerfect Condition of Your Car in No Time

An Article by Ray Pringle in Automotive

6 hours ago

A vehicle needs regular auto repair for major to minor replacements such as new transmission, fixing a broken taillight and others. Often, if you repair your vehicle yourself by purchasing parts, it may lead to more damage, and spend a lot of your time. You should trust your automobile to the hands of professional technicians who will evaluate the problem and fix it...

5 Healthy Foods That Makes You Smarter and More Intelligent

An Article by Ashley Rosa in Wellness, Fitness and Diet

6 hours ago

Since my adolescence, I continue hearing individuals revealing to me that I have to eat fish to wind up distinctly more astute. Regardless of whether it is my mother, father, grandparents, their companions, and so on. They everything considered me:“Eat fish, and you’ll be smarter and more intelligent...

The Most Effective Method to Eat and Lose Weight

An Article by Ashley Rosa in Wellness, Fitness and Diet

6 hours ago

Here we are, discussing how you can eat pretty much anything and still get in shape. It's conceivable to do as such, however you must be cautious a little since a few nourishments are simply not intended to be over expended. I would prefer not to bring about some contention here however one thing that I have verified to be genuine is;you can eat pretty much anything other than you need to truly deal with your segments...

300-165 PDF Download

An Article by Henry Kay in Computers and Technology

8 hours ago

Question: 1Which statement about RADIUS configuration distribution using Cisco Fabric Services on a Cisco Nexus 7000 Series Switch is true. A. Cisco Fabric Services does not distribute the RADIUS server group configuration or server and global keys. B. Enabling Cisco Fabric Services causes the existing RADIUS configuration on your Cisco NX-OS device to be immediately distributed...

Make Money While You Sleep-Make Money Online in Autopilot Mode

An Article by Fatimah Collins in Business

9 hours ago

There is nothing more important to Millionaires Empire than the absolute success of its members and making money on automation was one of our first strategies to ensure success for everyone. We've thought of every way we could to make the experience at the Empire an easy, stress-free environment, where our members can raise money to fund their dreams, ideas, businesses or projects with an almost set it up and forget it type service...

Boost Your Job Search With Sound First Impression

An Article by Riya12 Sharma in Career

9 hours ago

Do you think first impression counts in Sarkari Naukri. Someone has rightly said, You will never get a second chance to make the first impact. Now the question comes, how you can improve your chances of making a great impression when you are starting your career. In the recent cut throat competitive era, making a memorable impression is essential because most of the hiring managers judge applicants within the first few seconds...

201-400 PDF Download Exam

An Article by Henry Kay in Finances

11 hours ago

Question: 1In capacity planning exercises, which tools assist in listing and identifying processes of interest. (Choose TWO correct answers. )A. acpidB. lsofC. pstreeD. telinitAnswer: B, CQuestion: 2In the following output from top, which processes contribute to the percentage of time that the CPU spends in the state of wa...

Online Grocery Stores Lock Horns in a Battle For Tier II Cities

An Article by Harman Preet Singh G in Internet

12 hours ago

With the influx of internet and growing smart phone users commerce is thriving in tier 2 cities of india like ludhiana rajkot Varanasi Panchkula company offering delivery of daily groceries fresh fruits , vegetables are making inroads in all small and big cities of india. While Pepertap and Local banya which launched with much fanfare have already closed shop due to poor unit economics a few like big basket dailyfreshkart and grofers are booming due to proper infrastructure and cost management while at the same time not compromising with quality and service“ India is standing on the verge of becoming the most internet savvy and booming economy of the world...

Why Hiring Relocation Company is a Smart Decision

An Article by Kathe Johnson in Business

12 hours ago

Moving to a new house is indeed exciting. But this excitement also brings a dreadful feeling of relocating your entire household to make a new haven from scratch. Relocation is not only a tiring job but it demands acute concentration and focuses on details as the household includes things that are fragile and at the same time things that are heavy and critical to handle...

Understanding Web-To-Print From Customers Point of View

An Article by Pratik D Shah in Business

12 hours ago

Even though web-to-print software is often looked upon as a need of the printer looking forward to sell his products online, it is not meant for the printers to use it themselves, firsthand. It’s their customers who are to use the web-to-print software to design their desired products. There are three parties typically involved around the web-to-print software whose perspective you need to understand to able to succeed in the web-to-print industry...

70-980 Exam Certification

An Article by Davids Warner in Computers and Technology

12 hours ago

Case Study: 1Contoso Ltd Case AOverviewContoso, Ltd. , is a healthcare company in Europe that has 2,000 users. The company is migrating to Windows Server 2012. The company has two main offices and two branch offices. The main offices are located in Paris and Amsterdam. One of the branch offices is a sales office located in Berlin...

IBM DB2 10.1 Fundamentals C2090-610 Dumps

An Article by Kruis Barry in Education

13 hours ago

Passcert have the right solutions for you to pass your IBM C2090-610 Exam with confidence. The latest IBM IBM DB2 10. 1 Fundamentals C2090-610 dumps have been available at Passcert now. with the IBM IBM DB2 10. 1 Fundamentals C2090-610 dumps you can get to know what will occur in the real C2090-610 test...

MCSA Certification 70-743 Practice Test

An Article by Kruis Barry in Education

13 hours ago

With the complete collection of MCSA certification 70-743 practice test Passcert has assembled to take you through your 70-743 Exam preparation, you will cover every field and category helping to ready you for your successful Microsoft Certification. Each MCSA certification 70-743 practice test will test your existing knowledge of Microsoft fundamentals, and is complemented by our Testing Engine...

MLA Style Citation:
Mills, Richard "SERIES63 Demo Questions and Answers." SERIES63 Demo Questions and Answers. 06 Jan. 2017 Isnare.com. 22 Feb. 2017 <https://www.isnare.com/?aid=1962573&ca=Travel>.
APA Style Citation:
Mills, Richard (2017, January 06). SERIES63 Demo Questions and Answers. Retrieved February 22, 2017, from https://www.isnare.com/?aid=1962573&ca=Travel
Chicago Style Citation:
Mills, Richard "SERIES63 Demo Questions and Answers." SERIES63 Demo Questions and Answers Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1962573&ca=Travel
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1962573&ca=Travel">SERIES63 Demo Questions and Answers</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>