Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Travel
Embed this Article  
Michael Pappas

Michael Pappas x 60 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Most Recent Videos Most Recent Videos

Question: 1

Moe is a registered investment adviser doing business under the name of MoeMoney

Investment

Advisers, LLC. Larry, Curly, and Mary all hold positions with the firm. Larry is on the board of

directors;

Mary is a sales representative for the firm; and Curly is an administrative assistant, who performs

clerical

duties. Given that Moe is already a registered investment adviser, which of the other three are

automatically registered as investment adviser representatives?

A. Larry only

B. Larry and Mary only

C. Larry, Mary and Curly

D. Mary and Curly only

Answer: A

Explanation: As a director of the firm, Larry would automatically be registered as an investment

advise

epresentative of MoeMoney Investment Advisers. Although directors and officers of the firm are

automatically registered as investment adviser representatives, Mary, as a sales representative,

would

have to apply for her own registration. Curly does not need to be registered since he performs only

clerical

duties.

Question: 2

Assuming there is not a stop order or a proceeding pending, under the registration by

coordination

process a security's registration with the state becomes effective:

A. only when it is approved by the state Administrator, regardless of whether it has been approved by

the

SEC.

B. immediately after approval by the SEC as long as the registration statement has been on file for at

least

2 0 days or the Uniform Securities Act has provided an exemption to this waiting period.

C. immediately subsequent to approval by the SEC, regardless of how long the registration statement

has

een on file.

D. only when it is approved by the state Administrator, who will review the registration

documentation

upon notification that SEC approval has been granted.

Answer: B

Explanation: Under the registration by coordination process, the security's registration with the state

ecomes effective immediately after approval by the SEC as long as the registration has been on file

fo

at least 20 days or the Uniform Securities Act has provided an exemption to this waiting period. This

assumes, of course, that there is not a stop order or a proceeding pending.

Question: 3

Sam Shade had his agent's license revoked by the state of Washington for repeatedly making

misleading

claims about various investment to investors. He had had it with all the rain anyway and decided to

move

to the sunshine state of Florid

a. His brother-in-law was a computer whiz who made money on the

side

(more than his day job provided, in fact) by supplying illegal immigrants with official-looking

documentation, including social security numbers. Sam Shade became Ian Creed in a few clicks of the

mouse. As Ian Creed, Sam was hired by Sunny Investment Advisers, an investment adviser firm

located

in the Florida Keys, in a clerical role. As such, Sam/Ian had access to the confidential information of

the

firm's clients, which he and his brother-in-law utilized for the purpose of identity theft. Under the

Uniform

Securities Act guidelines, when Sam and his brother-in-law are caught in their illegal activities,

A. Sunny Investment Advisers will not be held liable if it can prove that there was no way it could

have o

should have known of the revocation of Sam Shade's (aka Ian Creed) license.

B. Sunny Investment Advisers will be subject to criminal prosecution for employing an individual

whose

license had been revoked by the Administrator of another state since it obviously did not use due

diligence in hiring Ian Creed, aka Sam Shade.

C. Sunny Investment Advisers will be subject to civil penalties for employing an individual whose

license

had been revoked by the Administrator of another state.

D. Sunny Investment Advisers will be subject to both criminal prosecution and civil penalties fo

employing an individual whose license had been revoked by the Administrator of another state since

it

obviously did not use due diligence in hiring Ian Creed, aka Sam Shade.

Answer: A

Explanation: When Sam and his brother-in-law are caught, Sunny Investment Advisers will not be

held

liable if it can prove that there was no way it could have or should have known of Sam Shade/Ian

Creed's

license revocation. The drafters of the Uniform Securities Act were cognizant of the fact that

employees

can be remarkably deceptive when applying for a position, and because of this the Act indicates that

the

investment adviser must either "have known or should have known" of the Administrator's adverse

decision against the employee in order to itself be deemed liable.

Question: 4

Trevor is currently a registered agent in the state of Connecticut where he has been employed

y Connect

& Company, a broker-dealer that is registered in Connecticut and has subsidiary operations in

Massachusetts, New Jersey, and New York. Trevor has moved to Massachusetts and is now

associated

with one of Connect's subsidiaries, a broker-dealer registered in the state. Trevor has applied to the

Administrator of Massachusetts for registration as an agent. Can Trevor execute purchases and sales

fo

clients while his registration is still pending?

A. Question: Until he is informed by the Administrator of Massachusetts that his application has been

accepted,

Trevor may not effect any securities transactions in Massachusetts.

B. Yes. Because Trevor is a registered agent in another state and is affiliated with a broker-dealer that

is

egistered in the state of Massachusetts, he is not restricted from executing trades.

C. Yes. Trevor can execute trades for new clients he solicits, but only for sixty days while his

egistration

is pending.

D. It depends. Trevor can execute some purchases and sales, but only for clients that he already had

who

may have recently relocated to Massachusetts and only for sixty days while his registration is

pending.

Answer: D

Explanation: It depends. Because he is a registered agent in another state and the broker-dealer he is

now affiliated with is registered in the state of Massachusetts, Trevor can execute purchases and

sales,

ut only for existing clients while his registration with the Massachusetts Administrator is still

pending and

only for sixty days. This assumes, of course, Trevor has no violations that would restrict him from

egistering in Massachusetts.

Question: 5

The 1988 Insider and Securities Enforcement Act indicates that a person convicted of inside

trading can

e subject to which of the following penalties?

A. up to 10 years in prison and a fine of $1 million or up to 3 times the amount of profits gained, o

B. up to 3 years in prison, a $5,000 fine, or both

C. up to 5 years in prison and a fine of $1,500,000 or both

D. up to 7 years in prison and a fine equal to 200% of the amount of profits gained or losses avoided

Answer: A

Explanation: The 1988 Insider Trading and Securities Enforcement Act increased the penalties for a

person convicted of insider trading to up to 10 years in prison and a fine of $1 million or up to 3 times

the

amount of profits gained, or losses avoided.

Question: 6

Assuming the security is not registered under the Uniform Securities Act, which of the following

would not

e exempt from state registration?

A. a variable annuity contract offered by an insurance company with offices in the state

B. a stock that is listed on the American Stock Exchange

C. a stock that is listed on the OTC Bulletin Board

D. a put option on a stock that sells in the over-the-counter market

Answer: C

Explanation: A stock that is listed on the OTC Bulletin Board would not be exempt from state

egistration

unless it already happens to be registered under the Uniform Securities Act. Variable annuities and

stocks

listed on the American Stock Exchange are classified as federal covered securities by the NSMIA of

1996

and are exempt from state registration. An amendment to the Securities and Exchange Act of 1934

exempts option contracts from state registration.

Question: 7

When selling shares in a closed-end investment company, an agent must inform the client of

any

I. commissions

II. underwriting fees

III. miscellaneous offering expenses

A. I, II and III

B. I only

C. I and II only

D. I and III only

Answer: A

Explanation: When selling shares in a closed-end investment company, an agent must inform the

client of

any commissions, underwriting fees, or miscellaneous other offering expenses involved.

Question: 8

A limited power-of-attorney gives the designated person the right to

I. order the sale of an asset owned by the account holder and have a check written to the account

holde

for the amount of the proceeds.

II. obtain account statements, including tax statements, on behalf of the account holder.

III. order the purchase of an asset for the account holder's account.

A. I, II, and III

B. I and II only

C. II and III only

D. I and III only

Answer: C

Explanation: Only Selections II and III are true. A limited power-of-attorney gives the designated

person

the right to obtain account statements, including tax statements, on behalf of the account holder and

to

order the purchase of an asset for the account holder's account. Only a full (or unlimited)

power-of-attorney allows the designated person to withdraw any proceeds from the account.

Question: 9

Which of the following would be an unsuitable recommendation for your 68-year-old client?

A. a Treasury Inflation Protected Security (TIPS)

B. a deferred annuity

C. an S&P 500 Index mutual fund

D. a high quality corporate bond fund

Answer: B

Explanation: A deferred annuity would be an unsuitable recommendation for your 68-year-old client.

These annuities charge significant penalties for early withdrawals-and "early" can mean before 10

years,

or even longer. A 68-year-old client may have the need to withdraw his money early to make medical

payments.

Question: 10

An investment adviser or its representative may

A. only exercise any discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account

afte

eceiving written authority prior to the execution of the transactions.

B. exercise discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account as long as it

eceives written discretionary authority over the account within 10 business days of the first

discretionary

transaction placed, assuming oral authority has already been given.

C. exercise discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account as long as

D. exercise discretionary power in the purchase or sale of securities for a client's account only afte

Answer: B

Explanation: An investment adviser or its representative may exercise discretionary power in the

purchase or sale of securities for a client's account as long as it receives written discretionary

authority

over the account within 10 business days of the first transaction placed, assuming oral authority has

already been given.

Question: 11

A broker-dealer of commodity futures contracts has been profiting by trading for its own

account eithe

efore or after executing a client's trade on the same commodity, depending on which will be most

advantageous. Under the Uniform Securities Act, the broker-dealer is guilty of

A. fraud.

B. churning.

C. unauthorized transactions.

D. nothing. The Uniform Securities Act (USA) deals only with securities, and a commodity futures

contract

is not a security.

Answer: D

Explanation: A broker-dealer of commodity futures contracts is guilty of nothing under the Uniform

Securities Act since a commodity futures contract is not a security as defined by the USA. The

oker-dealer may, however, find himself in trouble with the Commodity Futures Trading

Commission,

which is the regulatory agency of the futures market.

Question: 12

You have recently discovered that a security you purchased has not been registered with the

state, nor is

it exempt from registration. You can file a civil claim against the seller as long as you do so within

A. five years.

B. three years from discovery or five years from the event, whichever comes first.

C. two years from discovery or three years from the event, whichever comes first.

D. one year from discovery.

Answer: C

Explanation: If you discover that a security you purchased has not been registered with the state and

was

sold unlawfully, you can file a civil claim against the seller as long as you do so within two years from

discovery or three years from the event, whichever comes first, under the guidelines of the Uniform

Securities Act. Therefore, if you know about an unlawful sale for more than two years or if the sale

took

place more than three years ago, you cannot sue. The statute of limitations has expired.

Rate this article:
Test Information: Total Questions: 250 Test Number: SERIES63 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: Uniform Securities Agent State Law Examination Official Site: https://www.certswarrior.com/ For More Details: https://www.certswarrior.com/exam/Series63/ Get20% Immediate Discount on Full Training Material Discount Coupon Code: “Certswarrior20off”
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

See You at DIBS Booth Ex-08.

An Article by Minnie Magtibay in Recreation

1 hour ago

Returning to the Dubai International Boat Show which runs until Saturday the 4th of March at the Dubai International Marine Club, Mina Seyahi, ASIS Boats, the leading manufacturer of rigid inflatable boats for Leisure, Professional & Military customers worldwide will be showcasing a premier; a 10m amphibious RIB Boat powered with single Mercury Verado 400Hp engine, making it our fastest, most performing amphibious boat...

How Gut Wellbeing Impacts Body Weight — and the Top Nourishments to Eat

An Article by Ashley Rosa in Wellness, Fitness and Diet

2 hours ago

In case you're attempting to get more fit, you've likely thought about your stomach as an objective range for cutting fat. In any case, for reasons unknown what's underneath your gut might be the key to your fantasy body — as well as, enduring wellbeing. A recent report distributed in the diary Pediatric Research, for instance, recommends gut wellbeing can affect our waistlines, and additionally our metabolic and stomach related wellbeing, our invulnerability and our vitality levels...

Advantages of Rice Milk

An Article by Ashley Rosa in Home Management

2 hours ago

Rice drain is flavorful, and it contains calcium, vitamin B6, niacin, iron, magnesium and is low in fat. Since it is without dairy, it is useful for lactose narrow minded individuals. It can be utilized as a contrasting option to dairy animals' drain. It is hypoallergenic and has bunches of supplements...

Seo Services in Delhi Ncr

An Article by Rama Chandra in Computers and Technology

3 hours ago

At WebAbridge Solutions, we believe in sustainable development of professional as well as personal relationships for mutual growth and development. Here, we provide single platform for multiple IT solutions. The advent of smart phones has brought in a revolutionary change in our lives. In the hustle and bustle of today’s life, it is difficult to plan & organize things...

CCNP Security 300-209 Dumps Cisco 300-209 Practice Questions It-Dumps

An Article by Sam98 Smith in Education

7 hours ago

Your Cisco 300-209 Implementing Cisco Secure Mobility Solutions is among the most desired certification and that is efficient at bringing in all of businesses. Organizations would certainly promptly sponsor a person, if you're Cisco 300-209 authorized. Having the CCNP Security 300-209 Dumps Cisco 300-209 Practice Questions would make an individual's very efficient and you might possibly be guaranteed of your excellent work, wherever you go...

Make Every Corner of Your Home Lively and Attractive With African Sculptures

An Article by William A Smith in Home Management

8 hours ago

Whether you are planning to add elegance and class in your interior or want to add a touch of safari to your home, you can find countless options in African decor which will give your home a classy and unique look. African sculptures can be the perfect option among all of other available in the market...

Truck Hire North Brisbane | Small Truck Hire Brisbane

An Article by Scstransport Logistics in Business

8 hours ago

Looking for truck hire in North Brisbane. If you are looking for truck hire in North Brisbane, you would be better off choosing carefully, because a hasty decision could also result in your transportation costs shooting over the roof. To ensure that this does not happen, you will need to hire a trucking company that gives you the convenience of keeping complete track of your cargo throughout its movement from the pickup place to your desired destination...

Killtest Juniper JNCDA JN0-1100 Test Questions Juniper JN0-1100 Study Guide

An Article by Delia Green in Education

8 hours ago

Killtest works wonders for the IT professionals as it has much more than mere information on certifications. You can find study tips as well as study material for your preparation of certification exams. Juniper JNCDA JN0-1100 Test Questions Juniper JN0-1100 Study Guide are prepared by Professionals who change our Juniper JN0-1100 test questions with the changing Juniper JN0-1100 Exam Objectives...

What is Soil Organic Matter ?

An Article by Sun David in Gardening

8 hours ago

Soil organic matter refers to the material from the soil, is the soil in addition to soil minerals other than the material, it is the most active part of the soil, is the basis of soil fertility, it can be said that there is no soil organic matter without soil fertility. Soil organic matter refers to the organic compounds in the soil, including carbon compounds, lignin, protein, resin, wax and so on...

Killtest Exam MB2-714: Microsoft Dynamics CRM 2016 Customer Service Training

An Article by Delia Green in Education

9 hours ago

In just a few years, Microsoft MB2-714 test have had a visible impact on the daily lives of many persons. But a key question for the future is: How to pass Microsoft MB2-714 exam on first try. The answer to this problem can be resolved any time soon with Killtest Exam MB2-714: Microsoft Dynamics CRM 2016 Customer Service Training...

LPIC-2 202 Exam 202-400 Questions

An Article by Kruis Barry in Education

9 hours ago

If you want to through the Lpi 202-400 certification exam to make a stronger position in today's competitive IT industry, then you need the strong expertise knowledge and the accumulated efforts. And pass the Lpi 202-400 exam is not easy. Perhaps through Lpi 202-400 exam you can promote yourself to the IT industry...

LPIC-2 201 Exam 201-400 Dumps

An Article by Kruis Barry in Education

9 hours ago

Passcert LPIC-2 201 exam 201-400 dumps provide you with comprehensive Practice Test questions with precise and accurate answers. LPIC-2 201 exam 201-400 dumps are constantly updated to keep up with the current certification exam. These easy to understand questions and answers are in PDF making it simple for you to download and utilize...

Determine the Type of Vegetarian You Are

An Article by Arati Shah in Wellness, Fitness and Diet

10 hours ago

When it comes to vegetarianism, the fact that one size doesn’t fit all cannot be denied. Several food and health experts are of the opinion that today more and more individuals are adopting some kind of vegetarian diet, however, what they opt to eat and not eat relies on what type of vegetarian they want to be...

300-180 DCIT Troubleshooting Cisco Data Center Infrastructure Exam Questions

An Article by Morris Porreca in Education

12 hours ago

Gaining some IT authentication certificate is very useful. Cisco 300-180 is a certification exam to test the IT professional knowledge level and has a Pivotal position in the IT industry. While Cisco 300-180 exam is very difficult to pass, so in order to pass the Cisco certification 300-180 exam a lot of people spend a lot of time and effort to learn the Cisco 300-180 DCIT real questions, but in the end most of them do not succeed...

Released 400-251 CCIE Security Written Exam (v5.0) Exam Test

An Article by Morris Porreca in Education

13 hours ago

Examunion will not only do our best to help you pass the 400-251 certification exam for only one time, but also help you consolidate your IT expertise. If you select Examunion, we can not only guarantee you 100% pass 400-251 certification exam, but also provide you with a free year of 400-251 CCIE Security Written Exam (v5...

MLA Style Citation:
Pappas, Michael "SERIES63 Demo Questions and Answers." SERIES63 Demo Questions and Answers. 06 Jan. 2017 Isnare.com. 28 Feb. 2017 <https://www.isnare.com/?aid=1962576&ca=Travel>.
APA Style Citation:
Pappas, Michael (2017, January 06). SERIES63 Demo Questions and Answers. Retrieved February 28, 2017, from https://www.isnare.com/?aid=1962576&ca=Travel
Chicago Style Citation:
Pappas, Michael "SERIES63 Demo Questions and Answers." SERIES63 Demo Questions and Answers Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1962576&ca=Travel
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1962576&ca=Travel">SERIES63 Demo Questions and Answers</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>