Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Finances
Embed this Article  
David Milan

David Milan x 13 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Question: 1

Which of the following statements about the over-the-counter market is true?

A. Only penny stocks are traded in the over-the-counter market.

B. Trades in the over-the-counter market are conducted via the auction process.

C. Only bonds and other debt instruments are traded in the over-the-counter market.

D. Stocks that are listed on exchange floors are also traded in the over-the-counter market.

Answer: D

Explanation:

Stocks that are listed on exchange floors are also traded in the over-the-counter market. The term “third market” refers to over-the-counter trading of listed stocks. All types of securities-stocks, bonds, options, warrants, rights-trade over the counter. The over-the-counter market is a negotiated market, not an auction market.

Question: 2

Which of the following is not an auction market?

A. NASDAQ

B. NYSE

C. CHX

D. All of the above are auction markets

Answer: A

Explanation:

NASDAQ is not an auction market. NASDAQ is a computerized system of geographically dispersed securities’ dealers. As such, it is a negotiated market. The NYSE (New York Stock Exchange) and the CHX (Chicago Stock Exchange) are both auction markets.

Question: 3

The entity that serves as the auctioneer for trades conducted on an organized exchange floor is known as a:

A. registered trader.

B. specialist.

C. floor broker.

D. commission broker.

Answer: B

Explanation:

The entity that serves as the auctioneer for trades conducted on an organized exchange floor is known as a specialist. The specialist is assigned stocks by the exchange and is a market maker in those stocks. A registered trader is a private individual who buys and sells on his own account only. Floor brokers and commission brokers execute trades for other investors.

Question: 4

Which of the following statements about specialists is false?

A. Specialists are market makers in assigned stocks and, as such, can profit from these investments.

B. Specialists are required to maintain a fair and orderly market in their assigned stocks, meaning that they must buy if there is an excess of sell orders and sell out of their own portfolios if there is an excess of buy orders.

C. Specialists are employees of the exchange on which they oversee trades.

D. In addition to acting as market makers, specialists also act as agents and execute limit orders placed by commission brokers for their clients if the specified price is reached.

Answer: C

Explanation:

The statement that specialists are employees of the exchange on which they oversee trades is false. Specialists are separate firms that are members of the exchange. Specialists are market makers in the stocks that are assigned them by the exchange and can earn profits (or losses) on these investments, just like any other market maker. They are required to maintain a fair and orderly market in their assigned stocks, however, which means they sometimes must trade against the market. They also maintain a central limit order “book” in their assigned stocks.

Question: 5

NASDAQ market makers provide investors with assurance that:

A. there is a market for the listed security.

B. the investor will be able to buy or sell the security at a price he desires.

C. the investor will be investing in a high quality investment with relatively low risk.

D. NASDAQ market makers provide investors with no assurance whatsoever. It is “buyer beware.”

Answer: A

Explanation:

NASDAQ market makers provide investors with assurance that there is a market for the listed security by posting bid and ask prices for it. There is no guarantee, however, that the investor will be able to buy or sell the security at the price he desires or that the investment is high quality and low risk.

Question: 6

SuperDOT is:

A. an electronic communication network (ECN).

B. an electronic system whereby trades are executed on NASDAQ.

C. an electronic system used to place orders on the NYSE.

D. both A and C.

Answer: C

Explanation:

SuperDOT is an electronic system used to place market and limit orders on the NYSE whereby the orders are routed directly to the specialist in the assigned stocks. It is not an ECN, which is an electronic network that is designed to allow buyers and sellers to interact directly with each other, thereby bypassing the middlemen.

Question: 7

GoForBroke Investments has registered with the SEC to be a market maker in certain NASDAQ-listed securities. In order to be able to enter bid and ask quotes for the securities in which it is going to make a market, GoForBroke must subscribe to which level of NASDAQ?

A. Level I

B. Level II

C. Level III

D. Level IV

Answer: C

Explanation:

In order to enter bid and ask quotes, GoForBroke must subscribe to NASDAQ’s Level II I. Level I simply allows the user to view the highest bid and lowest ask price for a security, and Level II allows the user to view all the bid and ask quotes from all the market makers in a security, but only Level III allows the subscriber to enter quotes. There is no Level IV.

Question: 8

Which of the following is not a characteristic of all auction stock exchanges in the U.S.?

A. There is a central marketplace.

B. Stocks that are traded on the exchange must meet certain listing requirements, determined by the exchange.

C. In order to conduct a trade on the exchange, a broker must be a member of the exchange or hold a license to trade on the exchange.

D. If a stock is listed on one of these exchanges, it is not permitted to be listed on any other exchange.

Answer: D

Explanation:

The statement that does not describe a characteristic of all U.S. auction stock exchanges is D. Dual listing is permitted. Stocks listed on one exchange may also be listed on another. In fact, most of the trading on U.S. regional exchanges is in dual-listed stocks. All of the auction exchanges do have a central marketplace, listed stocks must meet listing requirements, and brokers wishing to conduct trades on the exchange must be members of the exchange or hold a license to trade on the exchange.

Question: 9

Which of the following is an example of a primary market transaction?

A. Exco Resources (XCO) sells a new issue of 7.5%, 8-year notes.

B. Ms. Talker calls her broker and places a market order to sell shares of AT&T (T) on the NYSE.

C. Mr. Safe purchases a Treasury bill with two weeks remaining to maturity.

D. Mr. Green places an order to buy shares of Sunvalley Solar, Inc. (SSOL), a stock selling on the OTC Bulletin Board.

Answer: A

Explanation:

Exco Resources’ new bond issue is a primary market transaction. The primary market refers to the market for new issues. The other three scenarios describe transactions in securities that are already being traded and are secondary market transactions.

Question: 10

NASDAQ is:

A. an acronym for Norway’s major stock exchange.

B. the government organization that insures accounts at U.S. brokerage firms.

C. a computerized system that links together the U.S. regional exchanges.

D. a computerized quotation system used in the over-the-counter market.

Answer: D

Explanation:

NASDAQ is a computerized quotation system that is used in the over-the-counter market. It allows NASDAQ market makers to enter bid and ask quotes and allows subscribers at lower levels to view the bid and ask quotes available.

Question: 11

All government bonds and the majority of corporate bonds are traded:

A. on the floor of the NYSE.

B. via electronic communication networks (ECNs).

C. on regional exchanges.

D. in the over-the-counter market.

Answer: D

Explanation:

All government bonds and the majority of corporate bonds are traded in the over-the-counter market.

Question: 12

Which of the following types of securities would not be traded in the over-the-counter market?

I. stock options

II. government bonds

III. corporate bonds

IV. corporate stocks

A. I only

B. I and IV only

C. III and IV only

D. All of the choices are traded in the over-the-counter market.

Answer: D

Explanation:

All of the choices listed-and more-are traded in the over-the-counter market: stock options, government bonds, corporate bonds, and corporate stocks. Additionally, securities such as warrants, rights, forward contracts, and foreign currencies also trade in the over-the-counter market.

Question: 13

Which of the following are duties of the specialist on an exchange floor?

I. executing limit orders if/when the limit price specified is reached

II. minimizing any imbalance in supply and demand for the stock(s) that the specialist is assigned

III. determining an opening price for each assigned stock every day

IV. serving as an auctioneer for the shares of the assigned stocks

A. I and II only

B. I, II, and IV only

C. I and IV only

D. I, II, III, and IV

Answer: D

Explanation:

All of the choices listed are duties of the specialist on an exchange floor. The specialist maintains a limit order “book” and executes those orders if/when the limit price is reached. The specialist is also charged with maintaining a fair and orderly market in the assigned securities, which means trading on his own account to ensure that the supply and demand of the stock’s shares match. Additionally, the specialist is responsible for setting the opening price for the assigned stock each day and for serving as the auctioneer for the shares of the stock.

Question: 14

The price at which an investor can sell a security to a market maker in the over-the-counter market is called the:

A. sale price.

B. put price.

C. bid price.

D. ask price.

Answer: C

Explanation:

An investor can sell a security to a market maker in the over -the-counter market at the bid price, which is the price at which the market maker is willing to buy the security.

Question: 15

Mary is interested in buying shares of the Lambchops Corporation, which sells over-the-counter. The market maker with the best bid price--$3.15--is Veggie Investments. The market maker with the best ask price--$3.27-is Carnivor Investments. Mary conducts trades in NYSE-listed stocks through her broker, Omnivor and Associates.

Given this scenario, which of the following statements is true?

A. Mary can buy shares of Lambchops Corporation at the bid price of $3.15 by contacting Veggie Investments directly.

B. Mary can buy shares of Lambchops Corporation at the ask price of $3.27 by contacting Carnivor Investments directly.

C. Mary can buy shares of Lambchops Corporation at the bid price of $3.15 by contacting Omnivor and Associates.

D. Mary can buy shares of Lambchops Corporation at the ask price of $3.27 by contacting Omnivor and Associates.

Answer: D

Explanation:

Mary can buy shares of Lambchops Corporation for $3.27 from the market maker with the best ask price, Carnivor, by contacting her broker, Omnivor and Associates, which will execute the transaction. The ask price is the price at which market makers in the over-the-counter market are willing to sell the stock, and over-the-counter transactions, like NYSE transactions, are executed by brokers.

Rate this article:
Test Information: Total Questions: 325 Test Number: Series6 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: Investment Company and Variable Contracts Products Representative Examination (IR) Official Site: https://www.certswarrior.com/ For More Details: https://www.certswarrior.com/exam/Series6/
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

Renovate Your Lawn Beautifully With Lawn Care and Maintenance Services

An Article by LAZICH LEO in Gardening

10 months ago

An unkempt and ugly lawn is not only an eyesore, it also creates a negative impact on your property. If you have let go of lawn care so much so that it is over run with weeds or shows bare patches, a lawn renovation is in order. Repairing your lawn may be a good idea if the about 25% of your lawn is in bad shape...

Custom Hanging Signs Sydney - Affordable Way of Promoting Your Business

An Article by Mike Layman in Marketing

10 months ago

Hanging Signs are not just an amazing and highly cost effective way of advertising your products and services; they are easier to setup in comparison to other advertisement signs – just hang them from a pair of hooks or whatever and you're done. Needless to add, this also makes them more economical than other outdoor or indoor advertisement material...

Armor Your Laptop in Style With Printable Laptop Sleeves

An Article by Rohit B in Finances

10 months ago

To help you with both of your purposes, let us discuss about such a service which will help you out here to create your own laptop sleeve. So as I told you in the above paragraph, which I would have started my personal service or something to help you out of this situation. But let me inform you what you must be thinking is just something hypothetical, but that’s not true...

Start School in Time by Using Automatic School Bell

An Article by Vivency Global in Education

10 months ago

School is first place where children learn discipline, good manners and punctuality. The automatic school bell solutions are really important and makes away from manual errors. Humans may ring the bell at in appropriate time but the machine cannot. The most of the school are digitalized with interactive boards, automatic bells, CCTV and many...

Applying For No Credit Check Mortgage Loan? – Expert Tips to Follow

An Article by Roy Robbins in Finances

10 months ago

Interestingly, the option of no credit check mortgage loan has been made available by some lenders. So, one does not need to undergo tedious process of credit assessment. However getting quick approval for an affordable mortgage no credit check loan is not easy. Some stringent approval criteria may apply...

70-345 Microsoft Exchange Server 2016 Study Books

An Article by Chung Crissler in Internet

10 months ago

Examunion offers you a comprehensive look at the best prospects available in 70-345 exam questions throughout the Industry. Not only will you be given theoretical, but also given 70-345 Microsoft Exchange Server 2016 study books which will give you even more practice than before. Try our Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 70-345 exam test today and succeed in your Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 70-345 exam...

Microsoft MCSE 70-339 Practice Exam SharePoint Server 2016 70-339 Questions Material

An Article by Chung Crissler in Education

10 months ago

Maybe on other web sites or books, you can also see the related training materials. But as long as you compare Examunion product with theirs, you will find that our product has a broader coverage of the certification exam's outline. You can free download part of Microsoft MCSE 70-339 exam books from Examunion website as a try to detect the quality of our products...

Gain Weight and Build Muscle

An Article by Arati Shah in Wellness, Fitness and Diet

10 months ago

Several individuals do not succeed in their passion to maintain a healthy diet due to the lack of knowledge of eating healthy at work. When at work, many find it difficult to stay committed to a diet plan due to several unavoidable reasons such as colleagues might request to eat with them, availability of lots of delicious food at workplace, etc...

XenApp and XenDesktop 7.6 LTSR 1Y0-202 Questions

An Article by Kruis Barry in Education

10 months ago

1Y0-202 is a challenging exam, with our XenApp and XenDesktop 7. 6 LTSR 1Y0-202 questions; you can feel safe with our question and answers that will help you in obtaining your successful completion of your 1Y0-202 exam. All of our practice exams including the 1Y0-202 exam will prepare you for success...

VSphere 6.5 Foundations Exam 2V0-602 Dumps

An Article by Kruis Barry in Education

10 months ago

Passcert vSphere 6. 5 Foundations 2V0-602 dumps 2V0-602 help you to save a lot of time and effort. You 2V0-602 also use the extra time and effort to earn more money. Passcert provide you the product with high quality and reliability. You 2V0-602 free download online part of Passcert providing vSphere 6...

Citrix Certification 1Y0-202 Exam Answers Passtcert

An Article by Nigel Reyez in Computers and Technology

10 months ago

Passtcert is a website which can help you save time and energy to rapidly and efficiently master the Citrix certification 1Y0-202 exam related knowledge. If you are interested in Passtcert, you can first free download part of Passtcert Citrix Certification 1Y0-202 exam answers on the Internet as a try...

Benefits to Your Wedding Provided by Limo Service in Pittsburgh, PA

An Article by Iris K. Allen in Marriage

10 months ago

Using professional transportation on your wedding day may seem like a given and a basic booking to make, but considering the effect that it can have, you’d serve your wedding day well to be selective with your booking. Find a worthwhile company and secure every wedding transportation need with a suitable Pittsburgh Limousine...

Mark the Family Wedding With a Denver Bus Rental

An Article by Lucille W. Hill in Travel

10 months ago

The obligatory family wedding comes with challenges, but it also offers opportunities. A Coach Bus Denver will make it possible for your extended family to reconnect, save some cash, and all attend the family wedding as part of a group. Take Note of Transportation NecessitiesComprehensive research into all elements of transportation should come before you make reservation from any of the Charter Bus Companies Denver...

Killtest 2017 Microsoft MCSA 70-764 Test Questions Microsoft 70-764 Practice Test

An Article by Delia Green in Education

10 months ago

70-764 Administering a SQL Database Infrastructure is among the many most respected exams so you can get good work opportunities. We can complete devoid of much frantic use the particular help regarding Microsoft MCSA 70-764 Test Questions Microsoft 70-764 Practice Test that are exclusively made for people who will need advice...

2V0-602 VSphere 6.5 Foundations VMware VCP6.5-DCV 2V0-602 Exam Test Prep

An Article by Morris Porreca in Education

10 months ago

About VMware 2V0-602 exam, you can find these questions from different web sites or books, but the key is logical and connected. Our questions and answers will not only allow you effortlessly through the exam first time, but also can save your valuable time. Examgood can provide professional and high quality products...

MLA Style Citation:
Milan, David "Series6 PDF Training Guides." Series6 PDF Training Guides. 01 Aug. 2017 Isnare.com. 22 Jun. 2018 <https://www.isnare.com/?aid=1969031&ca=Finances>.
APA Style Citation:
Milan, David (2017, August 01). Series6 PDF Training Guides. Retrieved June 22, 2018, from https://www.isnare.com/?aid=1969031&ca=Finances
Chicago Style Citation:
Milan, David "Series6 PDF Training Guides." Series6 PDF Training Guides Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1969031&ca=Finances
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1969031&ca=Finances">Series6 PDF Training Guides</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>