Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Finances
Embed this Article  
Peter Baumann

Peter Baumann x 28 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Question: 1

Which of the following preferred issues is likely to fluctuate most in value?

A. cumulative preferred

B. callable preferred

C. convertible preferred

D. broker preferred

Answer: C

Explanation:

Convertible preferred. Because of the conversion feature, convertibles are more closely linked to the price of the common stock. In addition, since the dividend rate on convertible preferred is usually lower than other preferred issues, the convertibles are more sensitive to interest rate fluctuations.

Question: 2

Which of the following rights does an ADR holder not have?

A. preemptive rights

B. the right to vote for your mother-in-law as a board membe

C. the right to transfer ownership

D. the right to see financial statements

Answer: A

Explanation:

preemptive rights. Holders of ADRs do not have preemptive rights, although they have most other rights of shareholders, including the right to vote for board members-even a mother-in-law

Question: 3

A corporation makes a rights offering to raise $10 million of new capital by issuing one million shares of common stock. If it already has six million shares outstanding at the time of the offering.

How many rights will the corporation distribute to its shareholders?

A. one million

B. six million

C. ten million

D. sixteen million

Answer: B

Explanation:

six million. One right for each outstanding share is distributed.

Question: 4

A corporation makes a rights offering to raise $10 million of new capital by issuing one million shares of common stock. If it already has six million shares outstanding at the time of the offering.

What is the subscription price per share?

A. $4

B. $6

C. $7

D. $10

Answer: D

Explanation:

$10. There are one million shares divided into the $10 million of new capital.

Question: 5

A corporation makes a rights offering to raise $10 million of new capital by issuing one million shares of common stock. If it already has six million shares outstanding at the time of the offering.

What subscription ratio is the corporation establishing for each new share?

A. 6 rights per share

B. 10 rights per share

C. 6 million rights per share

D. 10 million rights per share

Answer: A

Explanation:

6 rights per share. Each share receives a right and there are six million shares receiving rights to one million new shares. So six rights are required for one share.

Question: 6

Bubba owns stock with cumulative voting rights. There are five vacancies on a board and he owns 100 shares of stock. Bubba is entitled to cast the following votes:

A. a total of 100 votes

B. a total of 100 votes pe

C. a total of 500 votes

D. you are not allowed to vote

Answer: C

Explanation:

500 votes. Under cumulative voting, the number of directors is multiplied by the number of shares owned. The votes may be cast all for a single director or divided in any manner among the directors.

Question: 7

The definition of debentures is:

A. a loan secured by real estate

B. collateralized securities

C. a worthless security

D. securities backed by the general credit of the issuers but no specific collateral

Answer: D

Explanation:

securities backed by the general credit of the issuers but no specific collateral. And in the case of some issuers, that may be fairly worthless.

Question: 8

Convertible bonds have all of the following features except:

A. an ability to protect a short position on the stock into which they are convertible

B. permissibility for use as collateral

C. a normally higher yield than non-convertible bonds of the same issue

D. fluctuations influenced by changes in the price of the underlying common stock

Answer: C

Explanation:

a normally higher yield than non-convertible bonds of the same issuer. Remember that the question says “except” for this feature. Convertible bonds normally do NOT have a higher yield than non-convertible bonds of the same issuer. Convertibles usually have a lower yield than non -convertible sisters.

Question: 9

Although a corporation has no earnings in a particular year, it is obligated to pay interest on all its outstanding debt except the following:

A. convertible subordinated debentures

B. collateral trust bonds

C. adjustment bonds

D. equipment trust certificates

Answer: C

Explanation:

adjustment bonds. These bonds are also known as income bonds. Interest is paid only if there is income.

Question: 10

Interest rates rise from 5.10% to 5.30%. For a prospective buyer of five $1,000 bonds, what is the increase in interest payments as a result of the rise?

A. $20

B. $100

C. $2

D. $10

Answer: D

Explanation:

$10. Interest rates increased by 20 basis points. One basis point is 10 cents. So 20 basis points is $2. But…since there are five bonds, that $2 x 5 = $10.

Question: 11

Common stocks for which of the following industries are most likely to decline in value when interest rates rise?

A. automobile manufacturers

B. airlines

C. stock brokers

D. public utility companies

Answer: D

Explanation:

public utility companies. Interest rates most affect the companies with the greatest amount of debt. Public utility companies are highly leveraged. Hence, they most likely incur the largest effect of rising interest rates.

Question: 12

Convertible preferred stock has all of the following characteristics except:

A. a lower dividend rate than non-convertible preferred

B. a dilution of earnings if converted into common stock

C. a requirement for shareholders to always accept the call price when called

D. required dividend payments to shareholders before any dividends are paid to holders of common stock

Answer: C

Explanation:

a requirement for shareholders to always accept the call price when called. All of the other statements are true “except” this one. Convertible preferred shareholders have a n opportunity to convert to common stock. There is no forced call price.

Question: 13

Bubba buys a 5% bond that matures in 15 years with a 5.10 basis. How much did he pay for the bond?

A. 5.00

B. 98.96

C. 100.00

D. 105.10

Answer: B

Explanation:

98.96. A calculator is not required for this. Even Bubba knows the bond is obviously trading at a slight discount by yielding 5.10% instead of the coupon rate of 5%. If the yield was the same as the coupon rate, the price is 100.00.

Question: 14

Bonds are most often quoted as a percentage of:

A. face value

B. book value

C. market value

D. whatever value the broker says

Answer: A

Explanation:

face value. The price is 100.00 if the yield is the same as the coupon rate. A price of less than 100.00 means the yield is higher than the coupon rate. A price of more than 100.00 means the yield is lower than the coupon rate. The prices are a percentage of 100.00. However, treasury bonds and municipal bonds are not quoted in this way.

Question: 15

Which of the following is a right for shareholders of common stock?

A. the right to have the stock price increase

B. the right to vote about important matters of the company

C. the right to dividends

D. both B and C

Answer: B

Explanation:

the right to vote about important matters of the company. Shareholders have no expectation of stock price increase or dividends. They are entitled to receive dividends only if the board of directors declares them.

Question: 16

Who owns a corporation?

A. the owners of debentures

B. the holders of common stock

C. the holders of common stock and the holders of preferred stock

D. the government

Answer: C

Explanation:

the holders of common stock and the holders of preferred stock. The holders of all classes of stock are the owners. Each stock class has separate privileges, but all represent ownership. Even if the government is an owner, it holds shares of stock.

Question: 17

Which of the following is true of treasury stock?

A. it has voting rights

B. it is entitled to receive dividends

C. it is stock that has not been issued

D. it is stock that has been reacquired by the issue

Answer: D

Explanation:

it is stock that has been reacquired by the issuer. Treasury stock has no voting rights and is not entitled to receive dividends. The shares have been issued but are no longer outstanding in the market.

Question: 18

Bubba decides to buy equity securities. Which of the following statements is always true about what Bubba is buying?

A. they are readily marketable

B. they have a fixed rate of return

C. they have a fixed maturity date

D. they are not secured by collateral

Answer: D

Explanation:

they are not secured by collateral. Equity is ownership, which has no collateral security…or any other kind of security such as a guaranteed return, maturity, or marketability.

Question: 19

Which of the following securities provides the longest term of option privilege?

A. puts

B. calls

C. warrants

D. rights

Answer: C

Explanation:

warrants. All of the others always have fixed maturity dates. Warrants often have no finite life and, if they do, it is a very long time.

Rate this article:
Test Information: Total Questions: 400 Test Number: Series7 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: General Securities Representative Examination (GS) Official Site: https://www.certschief.com/ For More Details: https://www.certschief.com/exam/Series7/
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

Renovate Your Lawn Beautifully With Lawn Care and Maintenance Services

An Article by LAZICH LEO in Gardening

10 months ago

An unkempt and ugly lawn is not only an eyesore, it also creates a negative impact on your property. If you have let go of lawn care so much so that it is over run with weeds or shows bare patches, a lawn renovation is in order. Repairing your lawn may be a good idea if the about 25% of your lawn is in bad shape...

Custom Hanging Signs Sydney - Affordable Way of Promoting Your Business

An Article by Mike Layman in Marketing

10 months ago

Hanging Signs are not just an amazing and highly cost effective way of advertising your products and services; they are easier to setup in comparison to other advertisement signs – just hang them from a pair of hooks or whatever and you're done. Needless to add, this also makes them more economical than other outdoor or indoor advertisement material...

Armor Your Laptop in Style With Printable Laptop Sleeves

An Article by Rohit B in Finances

10 months ago

To help you with both of your purposes, let us discuss about such a service which will help you out here to create your own laptop sleeve. So as I told you in the above paragraph, which I would have started my personal service or something to help you out of this situation. But let me inform you what you must be thinking is just something hypothetical, but that’s not true...

Start School in Time by Using Automatic School Bell

An Article by Vivency Global in Education

10 months ago

School is first place where children learn discipline, good manners and punctuality. The automatic school bell solutions are really important and makes away from manual errors. Humans may ring the bell at in appropriate time but the machine cannot. The most of the school are digitalized with interactive boards, automatic bells, CCTV and many...

Applying For No Credit Check Mortgage Loan? – Expert Tips to Follow

An Article by Roy Robbins in Finances

10 months ago

Interestingly, the option of no credit check mortgage loan has been made available by some lenders. So, one does not need to undergo tedious process of credit assessment. However getting quick approval for an affordable mortgage no credit check loan is not easy. Some stringent approval criteria may apply...

70-345 Microsoft Exchange Server 2016 Study Books

An Article by Chung Crissler in Internet

10 months ago

Examunion offers you a comprehensive look at the best prospects available in 70-345 exam questions throughout the Industry. Not only will you be given theoretical, but also given 70-345 Microsoft Exchange Server 2016 study books which will give you even more practice than before. Try our Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 70-345 exam test today and succeed in your Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 70-345 exam...

Microsoft MCSE 70-339 Practice Exam SharePoint Server 2016 70-339 Questions Material

An Article by Chung Crissler in Education

10 months ago

Maybe on other web sites or books, you can also see the related training materials. But as long as you compare Examunion product with theirs, you will find that our product has a broader coverage of the certification exam's outline. You can free download part of Microsoft MCSE 70-339 exam books from Examunion website as a try to detect the quality of our products...

Gain Weight and Build Muscle

An Article by Arati Shah in Wellness, Fitness and Diet

10 months ago

Several individuals do not succeed in their passion to maintain a healthy diet due to the lack of knowledge of eating healthy at work. When at work, many find it difficult to stay committed to a diet plan due to several unavoidable reasons such as colleagues might request to eat with them, availability of lots of delicious food at workplace, etc...

XenApp and XenDesktop 7.6 LTSR 1Y0-202 Questions

An Article by Kruis Barry in Education

10 months ago

1Y0-202 is a challenging exam, with our XenApp and XenDesktop 7. 6 LTSR 1Y0-202 questions; you can feel safe with our question and answers that will help you in obtaining your successful completion of your 1Y0-202 exam. All of our practice exams including the 1Y0-202 exam will prepare you for success...

VSphere 6.5 Foundations Exam 2V0-602 Dumps

An Article by Kruis Barry in Education

10 months ago

Passcert vSphere 6. 5 Foundations 2V0-602 dumps 2V0-602 help you to save a lot of time and effort. You 2V0-602 also use the extra time and effort to earn more money. Passcert provide you the product with high quality and reliability. You 2V0-602 free download online part of Passcert providing vSphere 6...

Citrix Certification 1Y0-202 Exam Answers Passtcert

An Article by Nigel Reyez in Computers and Technology

10 months ago

Passtcert is a website which can help you save time and energy to rapidly and efficiently master the Citrix certification 1Y0-202 exam related knowledge. If you are interested in Passtcert, you can first free download part of Passtcert Citrix Certification 1Y0-202 exam answers on the Internet as a try...

Benefits to Your Wedding Provided by Limo Service in Pittsburgh, PA

An Article by Iris K. Allen in Marriage

10 months ago

Using professional transportation on your wedding day may seem like a given and a basic booking to make, but considering the effect that it can have, you’d serve your wedding day well to be selective with your booking. Find a worthwhile company and secure every wedding transportation need with a suitable Pittsburgh Limousine...

Mark the Family Wedding With a Denver Bus Rental

An Article by Lucille W. Hill in Travel

10 months ago

The obligatory family wedding comes with challenges, but it also offers opportunities. A Coach Bus Denver will make it possible for your extended family to reconnect, save some cash, and all attend the family wedding as part of a group. Take Note of Transportation NecessitiesComprehensive research into all elements of transportation should come before you make reservation from any of the Charter Bus Companies Denver...

Killtest 2017 Microsoft MCSA 70-764 Test Questions Microsoft 70-764 Practice Test

An Article by Delia Green in Education

10 months ago

70-764 Administering a SQL Database Infrastructure is among the many most respected exams so you can get good work opportunities. We can complete devoid of much frantic use the particular help regarding Microsoft MCSA 70-764 Test Questions Microsoft 70-764 Practice Test that are exclusively made for people who will need advice...

2V0-602 VSphere 6.5 Foundations VMware VCP6.5-DCV 2V0-602 Exam Test Prep

An Article by Morris Porreca in Education

10 months ago

About VMware 2V0-602 exam, you can find these questions from different web sites or books, but the key is logical and connected. Our questions and answers will not only allow you effortlessly through the exam first time, but also can save your valuable time. Examgood can provide professional and high quality products...

MLA Style Citation:
Baumann, Peter "Series7 Preparation Kits." Series7 Preparation Kits. 02 Aug. 2017 Isnare.com. 22 Jun. 2018 <https://www.isnare.com/?aid=1969125&ca=Finances>.
APA Style Citation:
Baumann, Peter (2017, August 02). Series7 Preparation Kits. Retrieved June 22, 2018, from https://www.isnare.com/?aid=1969125&ca=Finances
Chicago Style Citation:
Baumann, Peter "Series7 Preparation Kits." Series7 Preparation Kits Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1969125&ca=Finances
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1969125&ca=Finances">Series7 Preparation Kits</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>