Isnare Free Articles
Authors Contents [Add OpenSearch]
Distribute your articles to more than 6,000+ sites and 40,000+ email group publisher subscribers for as low as $2 / article...
Index  Article Directory  Finances
Embed this Article  
Peter Baumann

Peter Baumann x 28 articles

Liked the article? Consider buying me a beer!
$

Question: 1

The Uniform Securities Act (USA) is

A. a body of laws governing the purchase and sale of securities within a single state.

B. a set of guidelines for individual states to follow when formulating their own securities’ laws.

C. a group of laws requiring state-issued securities, such as municipal bonds, to be registered with.

D. federal legislation that requires all states to adopt the same registration requirements for all.

Answer: B

Explanation:

The Uniform Securities Act (USA) provides a model for states to follow when formulating their own securities laws. It does not, itself, contain any laws.

Question: 2

Once you have passed the Series 63 examination, which entity must then approve your application to sell securities?

A. FINRA

B. NASAA

C. SEC

D. the state administrato

Answer: D

Explanation:

Once you have passed the Series 63 exam, it is the state administrator who can approve or deny your registration. NASAA developed the Uniform Securities Agent State Law Examination and FINRA administers it. The SEC is not a party to the state registration process.

Question: 3

Which of the following securities would not necessarily be exempt from state registration?

A. a stock listed on the Tokyo Stock Exchange

B. a bond guaranteed by the Canadian government

C. a bond issued by another state’s employees’ credit union

D. a stock listed as a NASDAQ National Market Issue.

Answer: A

Explanation:

Stocks listed on the Tokyo Stock Exchange would not necessarily be exempt from state registration. Stocks that are registered with the SEC, such as NASDAQ National Market Issue stocks, securities issued or guaranteed by the Canadian government, and securities issued or guaranteed by banks or credit unions are all exempt.

Question: 4

Moe is a registered investment adviser doing business under the name of MoeMoney Investment Advisers, LLC. Larry, Curly, and Mary all hold positions with the firm. Larry is on the board of directors; Mary is a sales representative for the firm; and Curly is an administrative assistant, who performs clerical duties.

Given that Moe is already a registered investment adviser, which of the other three are automatically registered as investment adviser representatives?

A. Larry only

B. Larry and Mary only

C. Larry, Mary and Curly

D. Mary and Curly only

Answer: A

Explanation:

As a director of the firm, Larry would automatically be registered as an investment adviser representative of MoeMoney Investment Advisers. Although directors and officers of the firm are automatically registered as investment adviser representatives, Mary, as a sales representative, would have to apply for her own registration. Curly does not need to be registered since he performs only clerical duties.

Question: 5

Jack is employed by NewCorp, which is engaging in an initial public offering (IPO). Jack will need to register as a sales representative if he:

A. engages in transactions with the underwriters of the IPO for the purpose of taking the firm public.

B. represents NewCorp in any transactions with financial institutions.

C. participates in the selling of the new stock to individual investors.

D. Jack will need to register as a sales representative if he performs any one of the above activities.

Answer: C

Explanation:

Jack will need to register as a sales representative if he participates in the sale of new stock to individual investors. Those who deal directly with the public need to register as sales representatives under the Uniform Securities Act. If Jack limits his involvement to transactions with the underwriters or financial institutions, he need not register.

Question: 6

Blue Sky Laws are designed to:

A. protect investors from fraud in their securities market transactions.

B. protect agents, broker-dealers, and investment advisers and their representatives from spurious allegations of fraudulent activity.

C. enhance the tourism industry within a state.

D. favor investment in companies that engage in environmentally friendly practices.

Answer: A

Explanation:

The main purpose of Blue Sky Laws is to protect individual investors from fraud in their securities market transactions. Requiring the registration of new security issues and the registration of those persons who advise individual investors as well as those involved in the purchase and sale of securities to the public are just some of the regulations designed to do this. There are no provisions designed to protect agents, broker-dealers, or investment advisers and their representatives in any regard.

Question: 7

An individual who represents a broker-dealer in the buying and selling of securities is called a(n):

A. underwrite

B. issue

C. agent

D. administrato

Answer: C

Explanation:

An individual who represents a broker-dealer in buying and selling securities is called an agent or a registered representative. An agent may also work for an issuer, which refers to the entity that is selling securities to raise money for itself. An underwriter is the entity that aids the issuer in bringing the new securities to market. Administrator is the title many states use to refer to the official in charge of enforcing the state’s securities regulations.

Question: 8

Which of the following statements best explains the difference between an agent and a broker-dealer?

A. An agent is an individual who represents a broker-dealer or an issuer and buys and sells securities he does not own in return for a commission on the transactions he executes. A broker-dealer may also buy and sell securities for his own portfolio, in which case the broker-dealer enjoys any price appreciation on those securities.

B. A broker-dealer must be licensed in the state in which he conducts business, but there are no separate licensing requirements for agents.

C. Agents are engaged exclusively in the purchase and sale of stocks whereas broker-dealers also buy and sell bonds and option contracts.

D. Agents conduct their business exclusively in the secondary market, while broker-dealers also operate in the primary market.

Answer: A

Explanation:

The main difference between an agent and a broker-dealer is that an agent represents either a broker-dealer or an issuer and buys and sells securities he doesn’t own, receiving a commission for the trades he executes. A broker-dealer, when functioning as a dealer, is buying and selling for his own portfolio, thereby profiting from any price appreciation in the assets in his portfolio. Both agents and broker-dealers must meet state licensing requirements; both engage in the purchase and sale of stocks, bonds, and option contracts; and both operate in both the primary and secondary markets.

Question: 9

on No: 9

Rich Writewell wants to begin publishing an independent weekly financial newsletter that will provide investment recommendations as well as other financial news items to the general public. Rich hopes that his newsletter will achieve nationwide circulation within a few months.

Which of the following statements is true?

A. Rich will have to register as an investment adviser since his publication will include investment recommendations.

B. Rich will have to register as an investment adviser only if he sells this newsletter to the public. If the publication is to be distributed free of charge, he will not have to register.

C. Rich may be exempt from registering as an investment adviser if he is a lawyer, accountant, engineer, or teacher. Otherwise, he will have to register.

D. Rich will not have to register as an investment adviser since he is publishing a legitimate financial newsletter for distribution to the general public.

Answer: D

Explanation:

Rich will not have to register as an investment adviser since he is publishing a legitimate financial newsletter that will be distributed to the general public. The definition of the term “investment adviser” excludes publishers of bona fide business or financial publications that are published regularly and have general circulation.

Question: 10

Erin is a registered agent who works for SecureMoney Brokers-dealers. One of her clients, Mrs. McTurk, is a recently-widowed woman who relies on Erin for advice about her investment portfolio. Mrs. McTurk reminds Erin of her own grandmother, and she is happy to provide guidance within the sphere of her own knowledge.

Based on these facts, which of the following statements is true?

A. SecureMoney Broker-dealers must register as an investment adviser since one of its employees is providing investment advice.

B. Erin must register as an investment adviser since she is providing investment advice.

C. SecureMoney Broker-dealers must register as an investment adviser since one of its employees is providing investment advice, and Erin must register as an investment adviser representative as the firm’s employee.

D. Neither SecureMoney Broker-dealers nor Erin must register as an investment adviser based on the facts provided.

Answer: D

Explanation:

Neither SecureMoney Broker-dealers nor Erin must register as an investment adviser based on the facts provided since neither the broker-dealer nor Erin is receiving any compensation for the advice Erin is giving Mrs. McTurk. In this instance, the advice provided is considered incidental to the broker-dealer business.

Rate this article:
Test Information: Total Questions: 251 Test Number: Series63 Vendor Name: FINRA Cert Name: FINRA Certification Test Name: Uniform Securities Agent State Law Examination Official Site: https://www.certschief.com/ For More Details: https://www.certschief.com/exam/series63/
Important NoticeDISCLAIMER: All information, content, and data in this article are sole opinions and/or findings of the individual user or organization that registered and submitted this article at Isnare.com without any fee. The article is strictly for educational or entertainment purposes only and should not be used in any way, implemented or applied without consultation from a professional. We at Isnare.com do not, in anyway, contribute or include our own findings, facts and opinions in any articles presented in this site. Publishing this article does not constitute Isnare.com's support or sponsorship for this article. Isnare.com is an article publishing service. Please read our Terms of Service for more information.

Most Recent Articles

Renovate Your Lawn Beautifully With Lawn Care and Maintenance Services

An Article by LAZICH LEO in Gardening

10 months ago

An unkempt and ugly lawn is not only an eyesore, it also creates a negative impact on your property. If you have let go of lawn care so much so that it is over run with weeds or shows bare patches, a lawn renovation is in order. Repairing your lawn may be a good idea if the about 25% of your lawn is in bad shape...

Custom Hanging Signs Sydney - Affordable Way of Promoting Your Business

An Article by Mike Layman in Marketing

10 months ago

Hanging Signs are not just an amazing and highly cost effective way of advertising your products and services; they are easier to setup in comparison to other advertisement signs – just hang them from a pair of hooks or whatever and you're done. Needless to add, this also makes them more economical than other outdoor or indoor advertisement material...

Armor Your Laptop in Style With Printable Laptop Sleeves

An Article by Rohit B in Finances

10 months ago

To help you with both of your purposes, let us discuss about such a service which will help you out here to create your own laptop sleeve. So as I told you in the above paragraph, which I would have started my personal service or something to help you out of this situation. But let me inform you what you must be thinking is just something hypothetical, but that’s not true...

Start School in Time by Using Automatic School Bell

An Article by Vivency Global in Education

10 months ago

School is first place where children learn discipline, good manners and punctuality. The automatic school bell solutions are really important and makes away from manual errors. Humans may ring the bell at in appropriate time but the machine cannot. The most of the school are digitalized with interactive boards, automatic bells, CCTV and many...

Applying For No Credit Check Mortgage Loan? – Expert Tips to Follow

An Article by Roy Robbins in Finances

10 months ago

Interestingly, the option of no credit check mortgage loan has been made available by some lenders. So, one does not need to undergo tedious process of credit assessment. However getting quick approval for an affordable mortgage no credit check loan is not easy. Some stringent approval criteria may apply...

70-345 Microsoft Exchange Server 2016 Study Books

An Article by Chung Crissler in Internet

10 months ago

Examunion offers you a comprehensive look at the best prospects available in 70-345 exam questions throughout the Industry. Not only will you be given theoretical, but also given 70-345 Microsoft Exchange Server 2016 study books which will give you even more practice than before. Try our Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 70-345 exam test today and succeed in your Designing and Deploying Microsoft Exchange Server 2016 70-345 exam...

Microsoft MCSE 70-339 Practice Exam SharePoint Server 2016 70-339 Questions Material

An Article by Chung Crissler in Education

10 months ago

Maybe on other web sites or books, you can also see the related training materials. But as long as you compare Examunion product with theirs, you will find that our product has a broader coverage of the certification exam's outline. You can free download part of Microsoft MCSE 70-339 exam books from Examunion website as a try to detect the quality of our products...

Gain Weight and Build Muscle

An Article by Arati Shah in Wellness, Fitness and Diet

10 months ago

Several individuals do not succeed in their passion to maintain a healthy diet due to the lack of knowledge of eating healthy at work. When at work, many find it difficult to stay committed to a diet plan due to several unavoidable reasons such as colleagues might request to eat with them, availability of lots of delicious food at workplace, etc...

XenApp and XenDesktop 7.6 LTSR 1Y0-202 Questions

An Article by Kruis Barry in Education

10 months ago

1Y0-202 is a challenging exam, with our XenApp and XenDesktop 7. 6 LTSR 1Y0-202 questions; you can feel safe with our question and answers that will help you in obtaining your successful completion of your 1Y0-202 exam. All of our practice exams including the 1Y0-202 exam will prepare you for success...

VSphere 6.5 Foundations Exam 2V0-602 Dumps

An Article by Kruis Barry in Education

10 months ago

Passcert vSphere 6. 5 Foundations 2V0-602 dumps 2V0-602 help you to save a lot of time and effort. You 2V0-602 also use the extra time and effort to earn more money. Passcert provide you the product with high quality and reliability. You 2V0-602 free download online part of Passcert providing vSphere 6...

Citrix Certification 1Y0-202 Exam Answers Passtcert

An Article by Nigel Reyez in Computers and Technology

10 months ago

Passtcert is a website which can help you save time and energy to rapidly and efficiently master the Citrix certification 1Y0-202 exam related knowledge. If you are interested in Passtcert, you can first free download part of Passtcert Citrix Certification 1Y0-202 exam answers on the Internet as a try...

Benefits to Your Wedding Provided by Limo Service in Pittsburgh, PA

An Article by Iris K. Allen in Marriage

10 months ago

Using professional transportation on your wedding day may seem like a given and a basic booking to make, but considering the effect that it can have, you’d serve your wedding day well to be selective with your booking. Find a worthwhile company and secure every wedding transportation need with a suitable Pittsburgh Limousine...

Mark the Family Wedding With a Denver Bus Rental

An Article by Lucille W. Hill in Travel

10 months ago

The obligatory family wedding comes with challenges, but it also offers opportunities. A Coach Bus Denver will make it possible for your extended family to reconnect, save some cash, and all attend the family wedding as part of a group. Take Note of Transportation NecessitiesComprehensive research into all elements of transportation should come before you make reservation from any of the Charter Bus Companies Denver...

Killtest 2017 Microsoft MCSA 70-764 Test Questions Microsoft 70-764 Practice Test

An Article by Delia Green in Education

10 months ago

70-764 Administering a SQL Database Infrastructure is among the many most respected exams so you can get good work opportunities. We can complete devoid of much frantic use the particular help regarding Microsoft MCSA 70-764 Test Questions Microsoft 70-764 Practice Test that are exclusively made for people who will need advice...

2V0-602 VSphere 6.5 Foundations VMware VCP6.5-DCV 2V0-602 Exam Test Prep

An Article by Morris Porreca in Education

10 months ago

About VMware 2V0-602 exam, you can find these questions from different web sites or books, but the key is logical and connected. Our questions and answers will not only allow you effortlessly through the exam first time, but also can save your valuable time. Examgood can provide professional and high quality products...

MLA Style Citation:
Baumann, Peter "Series63 Passing Guarantee Exam." Series63 Passing Guarantee Exam. 03 Aug. 2017 Isnare.com. 25 Jun. 2018 <https://www.isnare.com/?aid=1969141&ca=Finances>.
APA Style Citation:
Baumann, Peter (2017, August 03). Series63 Passing Guarantee Exam. Retrieved June 25, 2018, from https://www.isnare.com/?aid=1969141&ca=Finances
Chicago Style Citation:
Baumann, Peter "Series63 Passing Guarantee Exam." Series63 Passing Guarantee Exam Isnare.com. https://www.isnare.com/?aid=1969141&ca=Finances
Copy and paste the code below to embed this article:
<a class="embedly-card" href="https://www.isnare.com/?aid=1969141&ca=Finances">Series63 Passing Guarantee Exam</a> <script>!function(a){var b="embedly-platform",c="script";if(!a.getElementById(b)){ var d=a.createElement(c);d.id=b,d.src=("https:"===document.location.protocol?"https":"http")+"://cdn.embedly.com/widgets/platform.js"; var e=document.getElementsByTagName(c)[0];e.parentNode.insertBefore(d,e)}}(document);</script>